Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova politika

Obama želi palestinsku državu u granicama iz 1967. godine

barack obama
AFP/PIXSELL
19.05.2011.
u 19:49

Prema tom prijedlogu, palestinska država prostirala bi se na području Zapadne obale, Gaze i istočnog Jeruzalema

Predsjednik SAD-a Barack Obama održao je u Washingtonu značajan govor u kojemu je predstavio američku politiku prema muslimanima u sjevernoj Africi i na Bliskom istoku. Založio se za stvaranje palestinske države u granicama iz 1967. godine, što znači da bi se u sastavu te države nalazila Zapadna obala, istočni Jeruzalem i Gaza.

- Palestinski narod mora imati pravo samostalno vladati i ostvarivati svoje potencijale, rekao je Obama ističući da je SAD nakon Arapskog proljeća otvorio novu stranicu svoje vanjske politike.

Obama je žestoko napao sirijskog predsjednik Assada kojemu je poručio da mora voditi svoju zemlju prema demokraciji ili se skloniti s puta. Upozorio ga je da više ne može vladati zemljom željeznom rukom te da mora promijeniti smjer ukoliko želi da ga međunarodna zajednica prihvati. Osvrćući se na likvidaciju Bin Ladena, Obama je rekao da je on masovni ubojica, a ne mučenik.

Obama je također obećao izdašnu pomoć zemljama koje su krenule na put prema demokraciji.

Ključne riječi

Komentara 190

OB
-obrisani-
00:58 20.05.2011.

ištvan fric,dajbabaglavu,tatabrada,tamniandjeo,neoplanta,neusatz,angeldunstel,ujvideki ubi me admin

OB
-obrisani-
01:15 20.05.2011.

Husein potpuno si u pravu

OB
-obrisani-
22:28 19.05.2011.

bingbingbingbing......... idete dalje, na sve ili ništa ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije