Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Obama zaprijetio sankcijama Iranu zbog novog obogaćivanja urana

stanje nacije
Reuters
09.02.2010.
u 21:49

Američki predsjednik tvrdi da je međunarodna zajednica jedinstvena oko kažnjavanja Irana te da će režim biti dogovoren za nekoliko tjedana, ali ipak nije siguran u poziciju Kine

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je danas kako Sjedinjene Države zajedno sa saveznicima razvijaju "značajan režim sankcija" protiv Irana zbog njegova nukelarnog programa. Obama je ustvrdio da je međunarodna zajednica jedinstvena po tom pitanju.

Usprkos poricanju Irana, jasno je da ta zemlja razvija nuklearno oružje, kazao je Obama na dan kada je iranska televizija javila da je započet proces dvadesetpostotnog obogaćivanja urana. 

Američki predsjednik je ustvrdio da bi plan sankcija trebao biti gotov u sljedećih nekoliko tjedana. Pozdravio je ruski stav oko novih iranskih poteza, ali priznao i da je nesiguran oko pozicije Kine kada se buide odlučivalo o novim sankcijama u Vijeću sigurnosti UN-a.

Ključne riječi

Komentara 32

SM
sudo.m
22:14 09.02.2010.

Amerikanci zenju kako su posijali i gajili!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
08:54 10.02.2010.

La Stampa, 09.02 Teheran: assalto all\'ambasciata italiana Basidji započeli pripreme za sutrašnju proslavu bacanjem kamenja na talijansku ambasadu. \"Morte all’Italia\" ....... zvuči poznato. >> Teheran, 1979, američka ambasada.

OB
-obrisani-
22:08 09.02.2010.

Bjezi, dzavole crni!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije