Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O istočnoj ukrajini

Ukrajina: Porošenko i Putin su dogovorili trajni prekid vatre. Kremlj: Dogovor još nije postignut

Petro Porošenko
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
03.09.2014.
u 12:00

- Kao rezultat razgovora (između ukrajinskog predsjednika i Putina , op.a.) postignut je dogovor o trajnom prekidu vatre u Donjeckom bazenu- navodi se u izjavi Porošenkovog ureda za medije

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko i ruski predsjednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru u srijedu dogovorili su prekid vatre u istočnoj Ukrajini, tvrdi ured ukrajinskog predsjednika, javljaju svjetski mediji.

- Kao rezultat razgovora (između ukrajinskog predsjednika i Putina , op.a.) postignut je dogovor o trajnom prekidu vatre u Donjeckom bazenu- navodi se u izjavi Porošenkovog ureda za medije, prenosi Reuters.
U izjavi su dodali kako je postignuto zajedničko razumijevanje o koracima koji će omogućiti uspostavu mira.

Kremlj je potvrdio da su Porošenko i Putin razgovarali o tome kako razriješiti sukob, no, kako prenosi USA Today, izvijestili su da dogovor o prekidu vatre nije još postignut.

Ranije danas Dimitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina kazao je da su Putin i Porošenko nedavno raspravljali o o mirovnom sporazumu za regiju i da 'uglavnom dijele stajališta' o tome kako to postići, javlja USA Today.

Inače, američki predsjednik Barack Obama prije NATO summita u Walesu koji će početi u četvrtak stigao je u Estoniju odnosno glavni grad te države Tallinn gdje je s estonskim predsjednikom Toomasom Hendrikom i liderima Litve i Latvije, javlja BBC.

U svom posjetu američki predsjednik izrazio je solidarnost s baltičkim državama članicama Nato-a. Inače, na NATO summitu u Walesu očekuje se da će se poduprijeti planovi za formiranje snaga za brzo djelovanje.

>> Putin: Nećemo pustiti NATO blizu granice ni u kojem slučaju

Komentara 67

DU
Deleted user
10:00 03.09.2014.

Stipe profesore od kud to rusofil, kod tvog idola bravara su rusofili tucali kamen na gloom otoku

SA
sablja810
13:28 03.09.2014.

Koje neznalice, kao 89. i 91. godine. I jos se vjeruje i siri supercenzura komunizma ! Kada cete shvatiti nacelo slobode i demokracije ?! A NATO nije tigar na papiru, sta smo zaboravili letece frizidere i sudopere 99. godine ?! US Army je svemirska vojska za sve ostale, pogotovo za vojnike bez morala, to se vidjelo 91.godine, kada je jedina organizirana vojska 4 puta zaredom izgubila od kuhara, konobara, domacica, zidara, studenata,...Nema morala.

SA
sablja810
15:06 03.09.2014.

Noessis, stvarno si prava. Bas me zanima sta ces pisati kada krenu sankcije i nestasice. Vec smo zaboravili ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije