Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zategnuti odnosi

Obama se neće sastati s Putinom u Rusiji zbog Edwarda Snowdena?

barack obama,vladimir putin
Reuters/PIXSELL
19.07.2013.
u 07:25

Senatorica Lindsey Graham pak kaže da se sastanak G20 treba potpuno premjestiti izvan Rusije te da američki sportaši trebaju bojkotirati sudjelovanje na Zimskim Olimpijskim igrama u Soči koji se održavaju iduće godine.

Američki predsjednik razmišlja o tome da otkaže ranije dotgovoreni susret s ruskim Vladimirom Putinom zbog situacije s američkim zviždačem Edwardom Snowdenom. Obama putuje u St. Petersburg na konferenciju G20, a sada najvjerojatnije neće \"stati\" u Moskvi zbog zategnutih odnosa dviju zemalja, no službena potvrda o tome još nije stigla iz Bijele kuće, javlja RT. 

Senatorica Lindsey Graham pak kaže da se sastanak G20 treba potpuno premjestiti izvan Rusije te da američki sportaši trebaju bojkotirati sudjelovanje na Zimskim Olimpijskim igrama u Soči koji se održavaju iduće godine.

Podsjećamo, Putin je dobio zahtjev od Obame da isporuči Snowdena SAD-u kako bi se suočio s optužbama za otkrivanje povjerljivih informacija, no Rusija je to odbila u činiti. Putin je rekao da će odobriti azil Snowdenu samo ukoliko \"zviždač\" prestane otkrivati informacije koje su ptetne za SAD i dodao da ne želi da se zategnu odnosi između SAD-a i Rusije.

- Bilateralni odnosi, po mom mišljenju, daleko su važniji od svađe oko aktivnosti tajnih službi, rekao je Putin ruskim novinarima u srijedu. 

>>Obama telefonirao Putinu, ali Rusija ne želi izručiti Snowdena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije