Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Koloseju

Obama sam platio ulaznice: Nevjerojatno, veći je od stadiona za bejzbol!

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
28.03.2014.
u 12:15

Obama je iz džepa izvukao osobnu kreditnu karticu i platio ulaznicu 12 eura. Platio je ulaznice i za sve u svojoj pratnji. Privatno razgledavanje, plaćanje iz privatnog džepa.

Nevjerojatno, veći je i od nekih stadiona za bejzbol današnjeg vremena pa čak i od stadiona Wrigley Field u Chicagu – kazao je američki predsjednik Barack Obama vidjevši rimski Kolosej. Nakon razgovora s papom Franjom, talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom i premijerom Matteom Renzijem, Obama je jučer predvečer otišao privatno razgledati Kolosej.

Nije ga pratio nijedan talijanski političar pa američki protokol čak ni gradonačelniku Rima Ignaziju Marinu nije dopustio da pozdravi Obamu. Pratila ga je samo tehnička direktorica najveće arene na svijetu Barbara Nazzaro, kojoj nije bio potreban ni prevoditelj, s obzirom na to da dobro govori engleski. Njih dvoje sami su prošli sve, od podrumskih prostorija do trećeg prstena. Daleko iza Obame i Nazzaro bili su ljudi iz sigurnosti. Kolosej je bio ispražnjen i zabranjen za turiste.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Obama sam platio ulaznicu

Ali, Obama se ponašao kao turist. Kada je sa svojim blindiranim Cadillacom nazvanim The Beast (Zvijer) zbog protuterorističke opremljenosti, ispred i iza kojeg je bilo još 20-ak vozila pratnje, stigao do Koloseja, iz džepa je izvukao osobnu kreditnu karticu i platio ulaznicu 12 eura, a zatim i ulaznice svim osobama u svojoj pratnji. Privatno razgledavanje, plaćanje iz privatnog džepa.

Svojom je karticom također platio i suvenire koje je kupio kćerima Maliji i Sashi te supruzi Michelle. Kao svaki turist ušao je u knjižaru Koloseja i kupio majice na kojima je slika arene za kćeri, a za Michelle je odabrao knjigu o povijesti Rima i napisao u nju posvetu "Rome is amazing“ (Rim je nevjerojatan). Michelle Obama s kćerima je razgledala Kolosej kada su bile u pratnji američkog predsjednika za njegova posjeta Vatikanu i Rimu 2009. godine.

Priča o Komodu

Obama se u Koloseju zadržao jedan sat. Nazzaro je danas ispričala kako mu je, u šali, savjetovala da s američkim senatorima u rješavanju problema postupi kao što je postupio rimski car Commodus (Komod). Naime, Komod je odrezao noju glavu i bacio je u lice senatorima. Obama je u čudu protrljao oči, a onda taj detalj ispričao ljudima iz pratnje. Obama je, kaže Nazzaro, gledao film "Gladijator“ Ridleya Scotta u kojem je i Komodov lik.

>>Obama pitao papu Franju da moli za njega i obitelj

>>Obama: Svijet je sigurniji kad EU i SAD stoje zajedno

Komentara 23

DU
Deleted user
13:17 28.03.2014.

nobelovac za mir a cuvaju ga ko hitlera, ahahaaaa

Avatar DŠ.....
DŠ.....
12:31 28.03.2014.

Čujem da je Zoki na skijanju platio kavicu osiguranju...

DU
Deleted user
12:56 28.03.2014.

nema TITA pa im sad Obama posto idol ahahaaa, koji jad I bijeda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije