Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRODNEVNI POSJET AMERIČKOG PREDSJEDNIKA NAJMNOGOLJUDNIJOJ DRŽAVI SVIJETA

Obama: SAD i Kina nisu predodređeni biti protivnicima

obama - kina
AFP
16.11.2009.
u 11:26

Govoreći pred studentima u šangajskoj gradskoj vijećnici, američki je predsjednik ocijenio kako SAD i Kina nisu predodređeni biti protivnicima, iako je proteklih godina bilo dosta nesporazuma i problema.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama nastavio je svoju azijsku turneju današnjim posjetom Šangaju. Tom je prigodom istaknuo kako SAD ne pokušava suzbiti ekonomski rast Kine, ali da priželjkuje uravnoteženost trgovinskih odnosa dviju država.

Govoreći pred studentima u šangajskoj gradskoj vijećnici, američki je predsjednik ocijenio kako SAD i Kina nisu predodređeni biti protivnicima, iako je proteklih godina bilo dosta nesporazuma i problema.

Obama se osvrnuo i na terorizam kao najveću prijetnju SAD-u te naporima koji se ulažu u stabilizaciju prilika u Afganistanu. Nije propustio istaknuti kako prava pojedinca i sloboda trebaju biti dostupni svima.

 

Svoj trodnevni posjet Kini Obama nastavlja večerašnjim dolaskom u Peking gdje će se susresti s predstavnicima vrha kineske vlasti te sa svojim kolegom kineskim predsjednikom Hu Jintaom. Razgovarat će o nuklearnom programu Irana i Sjeverne Koreje, ali i klimatskim promjenama i trgovinskim odnosima dviju zemalja koji su opterećeni poteškoćama.

 

Komentara 6

PO
pocrn
10:08 17.11.2009.

..sto kazati...!!? ..tja..nema dvojbe, ili je Obama kreten ili pak nesto sprema, ...jer priznati Kinu i pekingske diktatore kao sebi ravne se u najmanju ruku se kosi sa zdravom pamecu.., misli li Obama od Ameike napraviti komunjarsku prcvarnicu, da jedann USA predsjednik \"prica\" na ovakav nacin sa diktatorskim sljamom je ravno idiotizmu !!?, .!Hallo Obama, dodi sebi!!!!!Bok!

Avatar punkufer
punkufer
11:49 16.11.2009.

Sada stvar stoji ovako: milijarda Kineza rinta za siću, stradava u rudnicima, trpi pod diktaturom i nema nikakva socijalna prava. Amerikanci troše na dug, kupuju kineske proizvode za siću i imaju najbolji standard na svijetu. Kina gomila trgovinski suficit, a a Amerika deficit. Kina ima dolare, a Amerika (nenaplative) dugove ali situacija se NEĆE promijeniti. Dok god je Amerika politički i vojno dominantna u svijetu nitko taj odnos neće poremetiti. Ako treba raditi će i atmoske bombe.

MM
Mladen Miletić
11:51 16.11.2009.

te razgovarati sa kinezima o nuklearnom programu Irana i Sjeverne Koreje, te neporestane agresije rata u Afganistanu i okupaciji Iraka ! Te problemima sa neriješenim pitanjem Palestine . Razgovarati o tome ili pričati viceve ili pušiti lulu mira sve ss svodi rekla kazala. A odluka kako šta i j kada je red da rakete i bombe lete se donose doma u Americi ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije