Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezaboravni trenutak

Obama rasplakao potpredsjednika: Vjerovao je u Ameriku i volio domovinu. Biden: Bila je ovo nevjerojatna avantura!

Barack Obama, Joe Biden
Foto: Reuters
1/6
13.01.2017.
u 08:45

Pozdravljajući "izvanrednog čovjeka s izvanrednom karijerom", Obama je Bidenu dodijelio najviše američko civilno odličje, Medalju slobode, istaknuvši pritom da mu je dodjeljuje zbog njegove "vjere u Amerikance", njegove "ljubavi prema domovini" i njegovu sudjelovanju u političkom život

Američki predsjednik na odlasku Barack Obama u četvrtak je, na svečanosti u Bijeloj kući,  potpredsjedniku Joeu Bidenu, svom najbližem suradniku tijekom dva predsjednička mandata, dodijelio najviše američko civilno odličje, Medalju slobode.  

Nazvavši Bidena "lavom američke povijesti" Obama je kazao da nikada neće požaliti što ga je 2008. predložio za potpredsjednika u svojoj administraciji, odavši priznanje političkom životu čovjeka koji je u američkom Senatu proveo 36 godina te dva puta osvojio nominaciju u svojoj Demokratskoj stranci.

Pozdravljajući "izvanrednog čovjeka s izvanrednom karijerom", Obama je Bidenu dodijelio najviše američko civilno odličje, Medalju slobode, istaknuvši pritom da mu je dodjeljuje zbog njegove "vjere u Amerikance", njegove "ljubavi prema domovini" i njegovu sudjelovanju u političkom životu.   

"To je bila nevjerojatna avantura", komentirao je Biden (74), pozdravivši sa svoje strane "integritet i pristojnost" demokratskog predsjednika na odlasku, za kojeg je rekao da je "izvanredan čovjek koji je napravio izvanredne stvari za svoju zemlju". Dok mu je Obama stavljao medalju oko vrata, Biden je priznao kako "nije imao pojma" o dobivanju ovoga velikog priznanja.

Biden je bio ključna figura Obamine administracije, posebice se zauzevši u poslovima vanjske politike. Doživio je i velike osobne životne drame kada mu je 1972. u automobilskoj nesreći poginula prva žena i kći te kada mu je prije dvije godine preminuo sin koji je bolovao od raka.

Obama i Biden postali su tijekom osam godina suradnje bliski prijatelji.

Komentara 16

Avatar bradaZG
bradaZG
08:52 13.01.2017.

Nevjerojatna avantura! Biti uz predsjednika 8 godina u kontinuiranom ratu. Potpuna romantika.

ST
Stipan
09:38 13.01.2017.

Što je taj i Obama dobroga napravio za USA i svijet?

Avatar ivek
ivek
08:52 13.01.2017.

rsplako sefa djavola..crnacki majmun s grane...napravi ratone i krvoprolice,,zasta nije izgradija koju skolu fabriku il bolnicu..zna je samo unistavat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije