Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na koga je mislio?
Povratak na članak

Obama pozvao medije da osude kandidate koji 'otvoreno lažu'

Govoreći o izvještavanju informativnih postaja koje prenose i najmanje geste favorita republikanskih predizbora i s njim rade beskrajne intervjue, Obama je kazao: "Dobro obaviti posao više je od držanja mikrofona pred nečijim ustima".

Komentari 6

DU
Deleted user
10:45 29.03.2016.

E moj Hussein da mi je cent za svaku tvoju laz....

VL
GV
golub Vaso
13:12 29.03.2016.

killary je zlo, da samo laže bilo bi dobro

VL
RP
rade.pranjic
18:27 29.03.2016.

Dosta je vise lazi i pametovanja najgoreg Predsjednika u povijesti USA

VL
Avatar Cinco
Cinco
13:17 29.03.2016.

Možda Obamu ovo smeta: "Osim što otvoreno financijski podržavaju takozvanu Islamsku državu, Saudijci se bore i za održanje DAESH-a na životu, stoga, ukoliko budem izabran za predsjednika SAD-a, ozbiljno ću razmotriti zamrzavanje kupovine nafte iz Saudijske Arabije!", izjavio je D.. J. Trump za New York Times. D. J. Trump je također pojasnio kako Amerika štiti i svoje trgovačke interese, te interese zemalja zaljevskih monarhija koje su američke saveznice, te da tako svi zarađuju velike količine novca, ali s ovakvim ponašanjem dinastije Saud i vladajućeg režima Kraljevine Saudijske Arabije, mi gubimo svugdje. Gubimo novčano i geopolitički svugdje. Osim Saudijaca, naglasio je, postoji još niz zemalja od kojih više SAD neće kupovati naftu i taj popis nije zanemariv. "Pa ipak, bez nas, Saudijska Arabija neće postojati jako dugo", nastavio je republikanski favorit. "Bio bi, znate, zajamčen katastrofalan geopolitički i financijski neuspjeh Saudijaca bez naše zaštite." Mogul nekretnina i američki republikanski kandidat na ovogodišnjim predsjedničkim izborima, D.J. Trump također je ovom prigodom naglasio da on nije izolacionistički lider kada je riječ o njegovoj vanjskoj politici - umjesto toga, njemu je "Amerika na prvom mjestu", naglašava Trump, te dodaje kako se ovo neće dogoditi ako se Kraljevina Saudijska Arabija s ostalim Amerikancima savezničkim zaljevskim monarhijama bude pridržavala onog što je jamčila, te ako se službeni Al Rijad uskoro pozitivno očituje i to djelima, a ne samo pričama o konačnom obračunu i konačnom trajnom eliminiranju takozvane Islamske države i njenih islamofašista. Ovo je prvi put od završetka Prvog svjetskog rata da jedan američki političar ovako oštro napada dinastiju Saud koja je Britancima i Amerikancima itekako važan gospodarsko-političko-vojni partner i saveznik, ne samo na Bližnjem Istoku, nego i u svijetu. Tijekom nastavka razgovora za New York Times, a kojeg prenose televizijska kuća ABC i The Associated Press, Trump je sugerirao i da je današnji NATO neučinkovit kad je u pitanju borba protiv terora. "NATO trenutno gleda u stranu, a trebao bi biti lider u borbi protiv terorizma. To se mora mijenjati. Pa pogledajte nedavne događaje u Parizu i Bruxellesu, te u drugim krajevima svijeta! I ovaj najnoviji u Pakistanu. Mišljenja sam da je ovakva NATO politika zastarjela. NATO je briljantno odigrao svoju ulogu u vrijeme hladnog rata protiv komunističkog Sovjetskog Saveza, koji je bio mnogo veći i opasniji nego li je to današnja Ruska Federacija. Ne kažem da Rusija nije prijetnja, no, mi Amerikanci imamo i druge prijetnje, opasnije nego li su to Rusi. Imamo prijetnju terorizma!", naglasio je.

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:52 29.03.2016.

Hm, pa kaj se Bandić kandidiral za predsjednika USA, a da nismo znali? Ovo kaj Obama kritizira, čist je njegov stil.

VL
ST
stomugromova
22:20 29.03.2016.

Obmana nikad ne bi bio predsjednik,da je to vrijedilo za vrijeme njegove kandidature.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.