Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VETERANI IDU DOMA

Obama: Povlačenje iz Iraka ići će po planu

Obama na veteranskom skupu
AFP
03.08.2010.
u 13:01

Govoreći u Atlanti na skupu veterana-invalida, američki predsjednik potvrdio je da će se američke borbene trupe iz Iraka povući kako je i najavljeno, 31. kolovoza ove godine, i naglasio da veterani neće biti zaboravljeni.

Obamine riječi da SAD povlači borbene trupe iz Iraka "kao što je obećano i prema rasporedu" bile su podsjetnik glasačima na njegovo predizborno obećanje o završetku "Bushovih ratova". No, kad američke postrojbe koje su se dosad borile u Iraku napuste tu zemlju, ostavit će za sobom nesigurnu situaciju za preostalih 50.000 Amerikanaca u odori koji ostaju u sklopu misija protuterorističke borbe, obuke i podrške. Ni pet mjeseci nakon izbora koalicijska vlada nije uspostavljena, a u susjednom Afganistanu nasilje dostiže najvišu dosad zabilježenu razinu.

– Do kraja mjeseca broj vojnika koje smo doveli kućama bit će 90.000 otkad sam stupio na dužnost, ali gorka istina je da nismo blizu završetka američkih žrtava u Iraku – rekao je predsjednik Obama, a veteranima obećao:

– Vaša zemlja pobrinut će se za vas kad dođete kućama – ističući u svom govoru da njegove zdravstvene reforme nipošto ne znače ograničavanje veteranima mogućnosti dobivanja proteza i druge vladine zdravstvene olakšice.

Komentara 15

OB
-obrisani-
13:32 03.08.2010.

gde si bio-nigde,sta si radio-nista,verovatno ce nam sve objasniti u nekom svom filmu sa brus vilisom u glavnoj ulozi,i sto bi maratonci rekli -al ga popravi-u ovom slucaju sheriff

MM
Mladen Miletić
14:40 03.08.2010.

Obama: Povlačenje iz Iraka ići će po planu, za Afganistan ...

OB
-obrisani-
18:48 03.08.2010.

Povlačenje iz Iraka ići će po planu *************************************** Po istom onom planu koji im je ostao iz Vijetnama: --------------------------------------------------- Proglasi se pobjednikom i povuci se! --------------------------------------------------- I ponovo ce se cijeli svijet smijati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije