Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJETLJIVO

Obama polutajno s Netanyahuom

neta
AFP
24.03.2010.
u 08:56

- Tijekom 42 godine gradili smo u židovskim četvrtima Jeruzalema. Nitko nije proturječio tome, rekao je Netanyahu na susretu s predsjednicom Predstavničkog doma Kongresa Nancy Pelosi.

Američki predsjednik Obama i izraelski premijer Netanyahu diskretno su se u utorak navečer sastali u Washingtonu, bez novinara, izjava i priopćenja.

"Privatni sastanak", kako ga je okarakterizirala Bijela kuća, održan je usred spora SAD-a i Izraela oko židovske gradnje u arapskom istočnom Jeruzalemu, koja se ispriječila pred posrednim mirovnim pregovorima Izraela i Palestinaca, dogovorenim uz posredovanje američkog izaslanika Georgea Mitchella.

Prema Associated Pressu, Netanyahu je ostao još dva sata u Bijeloj kući, no zasad nema informacija da li se radilo o nastavku razgovora u četiri oka ili proširenom sastanku s dužnosnicima dviju vlada.

Sastanak dvoje saveznika protekao je u neuobičajenoj tajnosti, kao i prethodni Netanyahuovi sastanci s potpredsjednikom SAD Joe Bidenom u njegovoj rezidenciji i  državnom tajnicom Hillary Clinton u hotelu Mayflowr u Washingtonu, s kojih također nije bilo ni izjava ni fotografija.

- Tijekom 42 godine gradili smo u židovskim četvrtima Jeruzalema. Nitko nije proturječio tome, rekao je Netanyahu na susretu s predsjednicom Predstavničkog doma Kongresa Nancy Pelosi, prema riječima njegova glasnogovornika Nira Hefeza, kojeg citira Bloomberg News.

- To nikada nije bila sporna točka između nas i SAD-a, rekao je Netanyahu.

Ključne riječi

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
12:28 24.03.2010.

Obama polutajno s Netanyahuom, ne srami semožda radi boje kože o moj mili bože. Husein i Netanyahuom potajno, onedavnom upitu za Bombe ?

OR
orisis
13:30 24.03.2010.

Pisac ovog chlanka se boji napisati svoje ime jer insuinira gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije