Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAVKA ZBOG...

Obama ostaje bez glavne ekonomske savjetnice

Christina Romer
AFP
06.08.2010.
u 17:58

Christina Romer, šefica savjeta ekonomskih savjetnika, objavila je u četvrtak da daje ostavku na svoj položaj, s kojeg će otići 3. rujna.

Nakon direktora za proračun Bijele kuće Petera Orszaga, Romer je već druga istaknuta osoba koja ovo ljeto napušta Obaminu administraciju. Cijenjena ekonomistica vratit će se na svoj posao profesorice na Kalifornijskom sveučilištu u Berkeleyu. Priopćenje iz Bijele kuće potvrdilo je da je Romer dala ostavku, uz napomenu da je njezin povratak u Kaliforniju motiviran obiteljskim razlozima; sin joj na jesen kreće u srednju školu.

– Christina Romer iznimno je služila meni i našoj zemlji za ekonomske krize i oporavka. Izazovi s kojima smo bili suočeni stavljali su pred Christy mnogo veće zahtjeve nego pred bilo koga od njezinih prethodnika. Iznimno su mi bili dragocjeni i cijenim njezinu vještinu, posvećenost poslu i mudre savjete – izjavio je Barack Obama uoči odlaska svoje savjetnice.

Neki zli jezici su tvrdili da je Romer dala ostavku jer je bila frustrirana činjenicom da nema izravan pristup predsjedniku, za razliku od Larryja Summersa, šefa Nacionalnoga ekonomskog savjeta u Bijeloj kući. No, drugi kažu da to nije točno i da se Romer svakodnevno sastajala s predsjednikom, a da su ona i Summers bili jaki saveznici u kreiranju ekonomske politike i naporima da pomognu Obami u izvlačenju nacije iz krize koju je naslijedio od Busha. Summers je izjavio da je Romer "bila iznimna prijateljica i kolegica" te da će i ubuduće vrlo često od nje tražiti savjete.

Komentara 2

GO
golo
19:37 06.08.2010.

obama ostaje bez ekonomske savjetnice. ma ljudi moji, neka ide sto prije i sto dalje, samo u zadnjem mjesecu 150000 tisuca radnika je izgubilo posao u USA. drugi razlog je sto nema seksi izgled , prema tome zasto ja to moram sve gledati

OB
-obrisani-
22:03 06.08.2010.

bitno je da je tui Lari Samers da ga savjetuje kako ići niz dlaku i u korist Wall Streeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije