Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUTIO ZAHTJEV

Obama od Kongresa traži dozvolu za upotrebu vojne sile protiv Islamske države

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
11.02.2015.
u 16:47

Obamin prijedlog trebaju odobriti i Senat i Zastupnički dom Kongresa

Američki predsjednik Barack Obama poslao je Kongresu zahtjev za ovlaštenjem za upotrebu vojne sile u borbi protiv Islamske države. U rezoluciji na tri stranice propisuje se ograničenje upotrebe američke vojske na tri godine, a predsjednik Kongres treba najmanje svakih šest mjeseci obavještavati o tijeku borbe.

- Uputio sam iscrpnu i trajnu strategiju za pobjedu nad Islamskom državom - napisao je Obama u pismu poslanom uz nacrt rezolucije.

Obamin prijedlog trebaju odobriti i gornji i donji dom Kongresa, Senat i Zastupnički dom. Očekuje se da će dokument u potonjem dovesti do snažne debate između republikanaca, od kojih mnogi traže jače mjere u borbi protiv militanata, i demokrata, koji su nešto oprezniji.

>> Hakeri Islamske države napali Centralnu komandu SAD-a: Stižemo, čuvajte se!

>> SAD potvrdio smrt humanitarke koja je bila zatočena u Siriji

Komentara 8

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:59 11.02.2015.

Je li to retrospektivno, s obzirom da su tamo vec godinama u ratu, a da zatrazi upotrebu sile za Libiju, nikad nije kasno proslo je samo 4 godine.

AN
anonimac1986
17:08 11.02.2015.

majstor prvo osnuje izmisljenu drzavu iz svojih nekih interesa i sad kao trazi dozvolu uporabe sile protiv iste

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:20 11.02.2015.

Njemu treba podsjetnik samo da zna u koliko je ratova s obzirom da nema naseljenog kontinenta na kojem on ne vodi ratove, a uskoro ce izmisliti razlog da bombardira pingvine na Antartici. Trenutno vodi ili podupire ratove u Juznoj Americi, Sjevernoj i Centralnoj Americi, Europi, Africi i Aziji, a osniva baze u Australiji. Ostala je jedino Antartika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije