Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Obama o nabavci psa: U skloništu mješanci kao što sam i ja

08.11.2008.
u 18:35

Prvo obraćanje javnosti novog predsjednika Baracka Obame na konferenciji za novinare procijenjeno je kao ozbiljan plan, koji će, kada se počne provoditi, biti temelj gospodarskog i financijskog oporavka.

Novi stanari
Osobito je jako odjeknuo plan za spas automobilske industrije, s obzirom na to da se u Americi kaže “kako ide General Motorsu, tako ide i Americi”. Trenutačno mu ide loše i postoji bojazan da je ugroženo 2,5 milijuna radnih mjesta.

No i priča o psiću koji bi se 20. siječnja zajedno s obitelji Obama trebao useliti u Bijelu kuću zainteresirala je novinare i javnost zbog nekoliko razloga. Obama je ovo pitanje iskoristio kako bi naciji pokazao da zna biti duhovit. O nabavi psića najprije je govorio kao o najozbiljnijoj političkoj temi, a onda je i kazao da će obitelji morati posegnuti za nekim rasnim psom zato jer starija kći pati od alergija.
“Rado bismo uzeli štene iz skloništa za napuštene životinje, ali čini se da to neće biti moguće jer tamo su vam svi mješanci kao ja”, kazao je Obama.

Pojavila se i informacija da je nakon pobjedničkoga govora Michelle kazala da će možda pribjeći “strategiji dva psića”, koji će po svoj prilici biti pudlice, bišoni, maltezeri, šnauceri, shi tzui ili neka druga pseća vrsta koja se ne linja i ne luči loj iz kože.

Gubitnica Na drugoj, poraženoj strani, situacija je ozbiljna, a jučer poslijepodne, u svome guvernerskom uredu u Aljasci, progovorila je Sarah Palin koja se svom snagom oborila na novinare.

“Stalno se govori da sam kupila odjeću za 150 tisuća dolara. Ja je nisam tražila, kupila ju je stranka kojoj i pripada. Jedino što sam ja tu i tamo tražila bila je limenka osvježavajućeg pića. Novinari pričaju da će doći netko iz stranke i uzeti tu odjeću. Što, zar će kopati po mojim ormarima? Tamo je sigurno neće naći. Ovo na meni je odjeća Sarah Palin koja ju je sama kupila”, kazala je.

Teško su joj pale i priče da su je ljudi iz kampanje stalno morali držati pod kontrolom kako ne bi izvalila nekakvu glupost. Jučer poslijepodne je pokazala da su ti bili u pravu. U trenutku kada više nije bila pod njihovom paskom, novinare je nazvala “košarom pokvarenih novinarskih jabuka”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije