Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema vremena

Obama ne želi primiti Netanyahua, Izrael proziva SAD za nemoralnost

obama, netanyahu
Reuters/Pixsell
11.09.2012.
u 21:24

Svijet Izraelu kaže da čeka jer ima još vremena. A ja ih pitam što da čekamo i do kada?, napao je izraelski premijer međunarodnu zajednicu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu krajem mjeseca posjetit će SAD povodom UN-ove konferencije u New Yorku, i na opće čuđenje neće se susresti s predsjednikom Barackom Obamom. Prvi je to put, naime, kako je Obama, ali i njegovi prethodnici, odbio susret s izraelskim premijerom.

Iako je Netanyahu, donosi Haaretz, bio spreman iz New Yorka doći u Washington kako bi se susreo s Obamom, iz Bijele kuće mu je poručeno kako u predsjednikovu rasporedu jednostavno nema mjesta za sastanak s izraelskim premijerom.

Izraelski ministar obrane pokušao je smiriti tenzije nastale Obaminim odbijanjem Netanyahua tvrdeći kako se razmirice različita mišljenja SAD-a i Izraela trebaju raspraviti "iza zatvorenih vrata" te naglasio kako "ne smijemo zaboraviti da je SAD Izraelov najvažniji saveznik po pitanju sigurnosti".

Nešto ranije danas Netanyahu nije bio toliko diplomatičan te je verbalno napao vladu SAD-a zbog stava prema iranskom nuklearnom programu.

- Svijet Izraelu kaže da čeka jer ima još vremena. A ja ih pitam što da čekamo i do kada? Oni članovi međunarodne zajednice koji odbijaju povući crtu pred potezima Irana nemaju moralno pravo povlačiti crtu pred Izraelom - bio je jasan Netanyahu.

Glasnogovornica američkog ministarstva unutarnjih poslova, Victoria Nuland, jasno je poručila kako američka vlada ne vidi potrebu za javnim raspravama o iranskom nuklearnom programu i povlačenju crta jer se time narušava integritet diplomacije.

>>'Obama s Netanyahuom dogovorio detaljan plan napada na Iran'

Komentara 72

LA
Lavica7
21:43 11.09.2012.

E moj "Ljuti sipak"... Nit znas hrvatski nit znas engleski... Nije lako.

Avatar -Piktor-
-Piktor-
21:48 11.09.2012.

madcap Neodgovorno ti je Netanjahua nazivati budalasem. Ima cetiri podmornice s nuklearnim glavama u Sredozemlju.

Avatar madcap
madcap
21:41 11.09.2012.

Obama je zauzet važnim poslovima osiguranja budućnosti zemlje i naravno da sad manje nego ikad ima vremena za kojekakve budalaše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije