Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZVAO GA U BIJELU KUĆU

Obama nazvao Trumpa i izrazio mu divljenje zbog kampanje

obama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
09.11.2016.
u 14:36

Trump je u govoru nakon pobjede koristio smiren ton koji nosi poruku pomirenja.

Američki predsjednik u odlasku Barack Obama nazvao je novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa u srijedu ujutro kako bi mu čestitao na pobjedi na izborima te mu izrazio "divljenje zbog solidne kampanje koju je vodio diljem zemlje", piše u priopćenju Bijele kuće.

"Predsjednik je pozvao novoizabranog predsjednika da dođe u Bijelu kuću u četvrtak, 10. studenoga, kako bi popričali o planiranju prijenosa na kojem njegova ekipa radi već gotovo godinu dana. Zajamčiti uravnotežen prijenos vlasti jedan je od prioriteta koje si je predsjednik postavio početkom godine, a susret s novoizabranim predsjednikom sljedeća je etapa na tom putu", dodaje se u priopćenju.

"Predsjednik će u izjavi u srijedu u Bijeloj kući govoriti o rezultatima izbora i mjerama koje možemo poduzeti kao zemlja da se ponovno okupimo nakon grube kampanje".

Magnat nekretnina je usprkos prognozama pobijedio u utrci za Bijelu kuću u utorak navečer potukavši demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton.

Trump je u govoru nakon pobjede koristio smiren ton koji nosi poruku pomirenja.

>> Što se dogodilo?! Evo kako je Trump 'oteo' pobjedu Hillary

>> UŽIVO Donald Trump izabran za američkog predsjednika! Trijumfirao je u svim ključnim državama i šokirao demokrate, zabilježeni manji prosvjedi u nekim gradovima

Komentara 7

PU
paul-umpe
15:12 09.11.2016.

Obama kaki.Davao je Hillary podršku

Avatar dobry
dobry
15:50 09.11.2016.

Ovako se to radi u zemljama sa razvijenom političkom kulturom. Razočarao me bivši Premijer Milanović, koji se nije udostojio niti jednom rječju čestitati gospodinu Plenkoviću na pobjedi, a što bi bilo dobro za stvaranje bolje opće političke klime u Hrvatskoj. Našim političarima je bitniji vlastiti ego neka opća dobrobit puka i države. Zanimljivo je primjetiti da su jedino još u Bjelorusiji, Srbiji, Kazakhstanu, Kubi i još nekoliko zemalja bivšega sssr-a, na vlasti političari koji su bili aktivni i početkom 90-tih. Bilo bi zanimljivo analizirati razloge zašto je to tako, posebice u Srbiji sa naglaskom kako i zašto je tamo šešelko ponovno izabran za "poslanika" u Srbijanskom parlamentu!?

GO
gooniegoogoo
15:59 09.11.2016.

a kad bu Hillary priznala rezultate i pozvala na jedinstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije