Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očekivano

Obama Johna Kerryja imenovao američkim državnim tajnikom

John Kerry
DPA/PIXSELL
21.12.2012.
u 22:29

Iako Kerryju često zamjeraju nedostakak liderske karizme, što je i bio jedan od presudnih razloga zbog kojih je izgubio izbore od Georgea W. Busha, nitko mu ne može osporiti iskustvo u pregovaranju i uspostavljanju diplomatskih odnosa

Senator i bivši predjsednički kandidat John Kerry novi je američki državni tajnik. Kako piše CNN, ovo je prvo službeno imenovanje koje je Barack Obama obavio nakon reizbora za predsjednika SAD - a.

Iako Kerryju kritičari često zamjeraju nedostakak liderske karizme, što je i bio jedan od presudnih razloga zbog kojih je izgubio izbore od Georgea W. Busha, nitko mu ne može osporiti bogato iskustvo u pregovaranju i uspostavljanju diplomatskih odnosa. Upravo su mu te sposobnosti priskrbile položaj ''prvog diplomata SAD - a''.

- John je odigrao središnju ulogu u svakoj većoj vanjskopolitičkoj debati u posljednjih 20 godina. Zaslužio je veliko poštovanje i povjerenje, ne samo demokrata već i republikanaca - kazao je Obama o nasljedniku Hillary Clinton.

Kerryjev dolazak Obama je iskoristio i da bi najavio kraj ratne dekade kao i okretanje nove stranice u američkoj povijesti.

>>Kandidat za američkog državnog tajnika je John Kerry

Komentara 2

NE
Nepokolebljiv
06:17 22.12.2012.

Karry je za Ameriku poprilici kao sto bi Savo Strbac bio za Hrvatsku. Covjek je dokazano lagao i izmisljao besramne dogadaje o vijetnamskom ratu. Tvrdio je da je iz protesta bacao svoja vojna odlicja ali kasnije se ispostavilo on jee uzeo necija tuda odlicja i bacio ih preko ograde prema Capitolu. Dok je jos bio aktivan rezervni mornaricki oficir isao se sastajati s Sjevernim Vjetnamcima u Pariz. To je inace u Americi veleizdaja za koju je bio suden i kasnije ge je Predsjednik Carter pomilovao. Tip je truo skroz naskroz. Na koncu da nije bio toliko los zar bi ga primitivni, glupi, neskolovani, bestezinski (no gravitas) Bush W. pobjedio?

IR
irani.
19:50 22.12.2012.

Kerry je odlican izbor za ovaj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije