Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Mi smo u ofenzivi'

Obama: Islamska država je u defenzivi u Iraku i Siriji

Barack Obama
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
14.04.2016.
u 09:30

Džihadisti "nisu zabilježili nijednu operaciju na tlu okrunjenu uspjehom od prošlog ljeta", naglasio je američki predsjednik.

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u srijedu da je Islamska država (IS) "u defenzivi" kako u Iraku tako i u Siriji, ističući pogibiju njezinih brojnih čelnika i pad broja njezinih boraca.

"Danas je na terenu u Siriji i Iraku IS u defenzivi a mi smo u ofenzivi", kazao je Obama po završetku sastanka s ekipom za nacionalnu sigurnost u sjedištu CIA-e.

Džihadisti "nisu zabilježili nijednu operaciju na tlu okrunjenu uspjehom od prošlog ljeta", naglasio je on. "Njihovo vodstvo upravo proživljava teške mjesece", dodao je Obama, obećavši da će se takva tendencija nastaviti u nadolazećim tjednima i mjesecima.

"Procjenjuje se da su njihovi borbeni redovi na najnižoj razini unazad dvije godine i sve više ih uviđa da se bore za izgubljeni cilj", nastavio je Obama.

Potvrđujući da je jedini način "uništenja IS-a" prekinuti građanski rat u Siriji, američki predsjednik je naglasio odlučnost SAD-a da nastavi s diplomatskim naporima oko prekida "tog strašnog sukoba".

>>Obama otkrio što smatra svojom najvećom pogreškom

>>Agent CIA-e Laux: Obama je još 2012. mogao zaustaviti Islamsku državu

Komentara 15

DU
dukidudoje
00:51 15.04.2016.

svijet nece biti isto kao prije, oko rusije se stvara Nato obruc, rusija ima sve vise neprijatelj vise nego ikada u povijesti, a muslimani i cijeli svijet vidi da zapad i rusija su zapravo samo cionisticki poslusnik te da zaa resurse ne stede ni djecu ni sveto ni prava ljudi

DU
dukidudoje
01:05 15.04.2016.

svijet je postao putinom i nekim drugim diktatorima koje znamo svi,jos vise nepravedniji i nesiguran vise nego ikada, a realnost od rizika svijetskog rata je prisutan sve vise i vise

OR
orao10
18:35 14.04.2016.

Zivila Amerika a Srbi i Rusi bre crkli od gladi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije