Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetni predah

Obama igra golf, Merkel se hladi u Alpama, Josipović baca balote

barack obama,golf
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
12.08.2013.
u 07:23

Za razliku od hrvatskih, svjetski političari uzimaju kraće odmore. Obama će predahnuti tek 7 dana

Dok se hrvatski predsjednik Ivo Josipović tradicionalno odmara u Baškoj Vodi, uz povremene službene i manje službene posjete nekim drugim mjestima uz obalu, te baci partiju balota s lokalnom ekipom, njemačka kancelarka Angela Merkel bježi od vrućine i za odmor bira planine u Tirolu.

U američkom magazinu Time objavljena je priča kako se odmara američki predsjednik Barack Obama, ali i kako su ljetni odmor provodili njegovi prethodnici u Bijeloj kući. Aktualni predsjednik tako najviše voli plivanje pa s obitelji dio odmora često provodi na havajskim plažama na kojima je i odrastao. Odmor uvijek počinje u Martha’s Vineyardu. Osim uživanja u valovima u slobodno vrijeme rado odigra i partiju golfa.

Njegov prethodnik u Bijeloj kući George W. Bush odmor je provodio pecajući, što je vjerojatno zajedničko svim muškim članovima obitelji Bush, jer se isto tako odmarao i Georgeov otac i imenjak George Bush stariji. Predsjednik Bill Clinton, kažu izvori iz Bijele kuće, nikad nije baš volio odmor pa su ga čak morali tjerati na njega. On bi radije čitao četiri knjige istodobno i uživao u dobroj cigari. Za razliku od predsjednika koji uživaju u suncu i moru te povremeno golfu, Ronald Reagan odmor je provodio jašući na svom imanju u Santa Barbari.

Zanimljivo se odmarao i karizmatični John F. Kennedy koji bi svakog ljeta išao na jedrenje, vrlo često potpuno sâm. Na jedrilici imao je ugrađen telefon kako bi u svakom trenutku bio povezan s Bijelom kućom i moskovskim Kremljem.

>> Kako predsjednik provodi odmor? Igra balote sa SDP-ovcima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije