Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigao sam u sad

Obama Hollandea odveo na imanje Thomasa Jeffersona

Barack Obama,Francoise Hollande
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
11.02.2014.
u 07:41

Ovo je prvi službeni posjet Hollandea SAD-u u koji je, nakon razlaza s partnericom Valerie Trierweiler, stigao sam

Francuski je predsjednik Françoise Hollande jučer posjetio SAD, a prvi dan proveo je u razgledavanju imanja Thomasa Jeffersona u društvu Baracka Obame. Ovo je prvi službeni posjet Hollandea (59) toj zemlji u koju je, nakon razlaza s partnericom Valerie Trierweiler, stigao sam, javlja Reuters.

Dvojica predsjednika u Charlottesville su se uputili iz zrakoplovom Air Force One iz baze Andrews ubrzo nakon što je francuski vođa stigao iz Pariza. Turneja Monticelllom, imanjem trećeg predsjednika SAD-a i tvorca Deklaracije neovisnosti, gesta je domaćina koja ističe solidarnost američko-francuskih odnosa. Oni traju već dva stoljeća i nisu ih narušile ni afere američkog prisluškivanja i trgovinskih pregovora s EU.

Dok je ponedjeljak bio okrenut simbolici povezanosti između dvaju naroda, utorak će biti posvećen rješavanju konkretnih vanjskopolitičkih pitanja. Kako je najavljeno, dvojica predsjednika raspravljat će u Bijeloj kući o Iranu, Siriji, Sjevernoj Africi te trgovinskim unijama. Dan će okončati svečanom večerom na kojoj će biti poslužena govedina, američko vino i glazbena poslastica – nastup Mary J. Blige.

>>Hollande se okreće biznisu da spasi socijalističku vlast
 

Komentara 3

HO
homofob
09:34 11.02.2014.

Kada je vec vjest da ce se castiti americkom govedinom i americkim vinima onda nam je moglo biti "servirano" da ce uzivati i u americkom kavijaru koji je pobjedio na natjecanjima s ruskim kavijarom kao sto americka vina vec godinama osvajaju vise nagrade u Francuskoj konkurirajuci francuskim vinima.

VE
Vercingetorix
14:02 11.02.2014.

na imanje na kojem su radili robovi dok je njihov vlasnik potpisivao deklaraciju u kojem piše da su svi ljudi jednaki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije