Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vježbe

Obalna straža provela uvježbavanje u srednjem Jadranu

vojna vježba,obalna straža,pomorske snage,hrvatska vojska (1)
Foto: MORH
1/12
19.04.2012.
u 18:03

Uvježbavanje topničkih posada provodi se redovito tijekom godine kako bi se mlade topnike upoznalo s oružjem i budućim zadaćama

Uvježbavanje pomorskih i zračnih snaga Obalne straže RH provedeno je u srijedu i četvrtak na pomorskom poligonu u akvatoriju srednjeg Jadrana. Tom prigodom provedeno je bojevo gađanje topničke posade ophodnih brodova iz strojnice 12,7 mm (Browning), dok su zračne snage provele uvježbavanje akcija traganja i spašavanja.

Uvježbavanje topničkih posada inače se provodi redovito tijekom godine, prvenstveno kako bi se mlade topnike upoznalo s oružjem te kako bi u budućnosti bolje obavljali traženu zadaću. Kako je objasnio zapovjednik Obalne straže, kapetan bojnog broda Marin Stošić, obučavanje se provodi sustavno, po metodi objektivizacije borbenih uvjeta.

Ključne riječi

Komentara 15

MA
maraton
18:24 19.04.2012.

Drito uplovit u Piranski zaliv da vas vide Slovenci.

EU
eugenie
18:30 19.04.2012.

Prilikom uplovljavanja , da budu još krivi za poplave , koje bi očigledno nastale???!

VI
vincent
06:46 20.04.2012.

hvala bogu sto nije rat nadam se da ovo oruzje nije sve sto imamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije