Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo odmaralište

Oaza Veladrion: U najam i luksuzna flota brodova

'13.06.2013., Senj - Otvaranje hotela Veladrion u vlasnistvu Pave Zubaka. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
13.06.2013.
u 21:30

U novom poslovno-turističkom kompleksu, Pavo Zubak investirao je 100 milijuna kuna u uvali Žrnovnica i stvorio 30 novih radnih mjesta

Uvala Žrnovnica u blizini Senja, zahvaljujući poduzetniku Pavu Zubaku i njegovoj Grupi Zubak, postaje oazom odmora. Danas se ondje, na sat i pol vožnje od Zagreba i četrdesetak minuta vožnje od riječke zračne luke, otvara poslovno-turistički kompleks Veladrion, u koji je investirano 100 milijuna kuna i zahvaljujući kojem je otvoreno 30 radnih mjesta. Nakon desetljeća čekanja na dokumentaciju, gradnja tog jedinstvenog kompleksa počela je u srpnju prošle godine. Prostire se na 300 tisuća četvornih metara zaštićene površine, a čine ga četiri objekta s 80 kreveta, sportskim i konferencijskim sadržajima i luksuznom flotom brodova za najam.

Otvoreno cijele godine

U gradnju smještajnih kapaciteta uloženo je 80 milijuna, u nabavu i leasing brodova 20 milijuna kuna, kazao je uoči otvaranja Pavo Zubak. Unatoč smanjenu PDV-a u turizmu na 10 posto, Zubak dodaje kako još nema desetpostotnog PDV-a na čarter i rent-a-car, što bi svakako olakšalo poslovanje. Prije 10 godina u Žrnovnici sagradio je poslovni hotel s unutarnjim bazenom, wellnessom i dvoranama za sastanke, a služio je uglavnom za potrebe poslovnih tvrtki. Veladrion će biti otvoren cijele godine, a riječ je o ponudi visoke klase, ističu u Grupi Zubak. Sedmodnevni najam za jednu osobu stoji 700 eura, a najskuplji je tjedni najam za 40 osoba i zakup cijelog imanja uz mogućnost korištenja luksuznih plovila za 950 tisuća kuna. Za ovu su luksuznu ponudu Veladriona već stigle i prve rezervacije, jedna iz poslovnog svijeta, a druga glumačke ekipe iz SAD-a.

I vodu grije sunce

Računaju na klijentelu više klase iz cijelog svijeta, u skladu s razinom usluge i objekata. U gradnji i opremanju svih objekata korištene su usluge i proizvodi hrvatskih tvrtki, na što su vlasnici Veladriona osobito ponosni. Posebnu su pozornost posvetili zaštiti okoliša: ugrađeni su najsuvremeniji biopročišćivači, sagrađena je vlastita energana te se 50 posto struje i 80 posto tople vode dobiva Sunčevom energijom.

>>Nagodba za S-300: Zubak traži obveznice, hotele, Croatia Airlines

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije