Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'S Mostom i HDZ-om je kao u braku, nije uvijek sve sjajno, ali imamo zajednički cilj'

– Mi smo tim, imamo odlične odnose, svakodnevno komuniciramo. Ako imamo zajedničke ciljeve, a imamo – hoćemo bolju Hrvatsku i na tome radimo – kazao je u velikom intervju Večernjem listu premijer Orešković o smjeni šefa SOA-e
27. veljače 2016. u 00:01 101 komentara 7975 prikaza
Naslovnica 27.2.
Foto: VL

Prvi je dojam kad se razgovara s premijerom Tihomirom Oreškovićem taj da sada znatno bolje govori hrvatski jezik nego prije mjesec dana, kada je preuzeo premijersku dužnost ili kada je pred TV kamerama.

Vrlo je neposredan, a sam kaže da mu je hijerarhija odbojna pa sugovornik i nema dojam da razgovara s premijerom u smislu političkog elitizma. Raspored je premijera Oreškovića pretrpan, iako je intervju bio dogovoren u 15 sati, čekali smo ga više od sata, a za našeg razgovora već su ga čekali ministri za ranije dogovoreni sastanak.

Što je s odlukom o smjeni Dragana Lozančića, šefa SOA-e?

Moja se poruka nije promijenila, kad odlučim, riješit ćemo tu situaciju.

Zašto vam tako dugo treba za odluku?

Čovjek sam iz poslovnog svijeta. Najprije hoću sve ispitati, a onda donijeti odluku. Neću u žurbi donositi važne odluke.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kako se snalazite između Mosta i HDZ-a, možete li balansirati između njih, često Most i HDZ imaju oprečne stavove?

Mi smo jedan tim. Ne želim nikoga uvrijediti, ali nemojte sve vjerovati što piše u novinama (smijeh). Ali na svojoj sam se koži uvjerio, kada sam pročitao neke stvari, da nije točno sve što se piše. Mi smo tim, imamo odlične odnose, svakodnevno komuniciramo. Ako imamo zajedničke ciljeve, a imamo – hoćemo bolju Hrvatsku i na tome radimo. To je kao i u braku, ni u braku nije uvijek sve sjajno. Ali radimo na našem cilju.

Veliki intervju s premijerom Tihomirom Oreškovićem u cijelosti pročitajte u prilogu Obzor tiskanog izdanja Večernjeg lista ili prolistajte e-izdanje!

Neke od tema koje donosimo u tiskanom izdanju:

>>VL inicijativa: Uvedite moratorij na ugradnju razdjelnika

>>Nina Kraljić: Slavonija mi je u krvi i želim je predstaviti u Europi

>>Inicijativa predsjednice: Spomenik žrtvama holokausta

Naslovnica 27.2. | Autor : VL Foto: VL

Split: Slavlje na Poljudu nakon što je Hrvatska pobjedila Mađarsku s velikih 3:0
MEDIJI UOČI UTAKMICE
Englezi slave što u Hrvatskoj više nema jednog čovjeka
RBA
Bliska budućnost
Igor Car o digitalizaciji banaka: Ako uz mobitel možeš doći do informacija, zašto ne bi i do novca?
 • Rizlman:

  Trebalo ga je smjeniti još odavno, bez puno mudrovanja, čim je izašao onaj članak u Jutarnjem o tome što je našao Wikileaks. Samo ona afera je i više nego dovoljan razlog za smjenu. Nema se tu što puno proučavati. Kad ... prikaži još! netko šalje imena agenata e-mailom to je jasan znak da je sustav u raspadu.

 • Avatar docCL
  docCL:

  Hrt stiti uljebe visokim otpremninama, u mupu nema kadrovskih promjena , a Oreskovic razmislja . Za koju ti momcad zapravo igras i koga stitis?

 • Avatar babatero
  babatero:

  Kakve su ovo igre? Što se ovdje krije od naroda? Što će te, predsjednicu sminit i njega ostavit? Oreškoviću di ti je kuraž?