Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želježnjak i Lakuš:

O otkazu za vatrogasnog 'zviždača' nismo uopće razgovarali

'13.10.2011., Koprivnica - Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnica - ilustracija.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
17.10.2013.
u 11:15

Po službenoj dužnosti moram istražiti tko je neovlašteno davao podatke novinarima - veli zapovjednik JVP-a

Koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP) jučer je ustvrdila kako je potpuno netočno da je zapovjedniku JVP-a Slavku Lakušu naredila da otpusti osobu koja je medijima odala poslovne tajne u vezi s nezakonitim korištenjem vatrogasaca kao vozača za gradske političare.

- Nemam ovlasti zapošljavati ili otpuštati djelatnike javnih ustanova - naglasila je ona.

Dodala je kako ju je Lakuš informirao da će provesti istragu zbog teže povrede službene dužnosti.

- Smatram da je nedopustivo da zaposlenici krše propise tvrtke, ustanove, organizacije ili javne službe u kojoj su zaposleni. O tome kakve će biti sankcije za navedenog djelatnika, odlučit će njegov poslodavac, a sigurno ne gradonačelnica - rekla je V. Želježnjak.

Oglasio se jučer i Lakuš. Ustvrdio je kako nije točno da mu je gradonačelnica naredila bilo kakvo otpuštanje u JVP-u, no istaknuo je da je davanjem fotografija putnih naloga medijima jedan njihov djelatnik učinio težu povredu radnih obveza.

- Prema našem Statutu i Pravilniku, svi su djelatnici obvezni čuvati poslovne tajne i zabranjeno im je odavati ih trećim osobama bez dopuštenja. Djelatnik koji je prekršio navedene odredbe morat će snositi posljedice. Gradonačelnici sam objasnio da kao vatrogasni zapovjednik po službenoj dužnosti moram istražiti tko je neovlašteno davao podatke, a ona se s tim, naravno, složila\", istaknuo je on.

Podsjetimo, Lakuš je prekjučer za Večernji list izjavio kako mu je gradonačelnica rekla da će odgovoran za curenje podataka, kad ga pronađu, dobiti otkaz ugovora o radu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije