Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INAUGURACIJA
Povratak na članak

O nastupu Josipe Lisac raspisao se i BBC: 'Nagrađivana zvijezda suočena s kaznenom prijavom'

BBC u članku navodi kako se izdavačka kuća Josipe Lisac slažu u tezi da "Hrvati žive u društvu u kojem su osnovne ljudske i kulturne vrijednosti na vrlo sklizavom terenu".

Komentari 15

PU
Pulchrum
00:07 22.02.2020.

Nepoštivanje humanosti i ljudskosti. Ljudi su davali život za Domovinu, dok se ovdje izruguje nacionalnoj himni. Ne može se od toga raditi parada. To je sveto. Josipa je umjetnica i originalna, ali u svemu se mora znati mjera

VL
ZO
zokanabelom
23:23 21.02.2020.

Što se god dogodilo, Josipi Lisac je zagarantiran nastup na Melodijama Stočnog sajma u Gudovcu slijedeće godine, obzirom da joj je glazbeni izričaj adekvatan zvukovima koji se mogu čuti na navedenom sajmu. Ako ne završi u zatvoru, naravno. Što je lako moguće.

VL
DU
Deleted user
23:20 21.02.2020.

Pa nije ništa čudno, kad pjeva himnu kako je otpjevala. Baš su oni i ona mjerilo kulture. Englezi su pokazali kulturu gdje su god stigli.

VL
NE
Neonacionalist
05:17 22.02.2020.

Himna je ipak nešto posebno dakle nije neka tek obična glazbena stvar koja se sad može obrađivati kako kome paše odnosno može se sve ali se to ne bi trebalo raditi pogotovo u takvim prigodama kao što je predsjednička inauguracija tj. ne bi se himna trebala izvoditi na takav način tako radikalno odudarajući od njenog ritma, intonacije i ostalog , naravno himna može zvučati drugačije s obzirom na osobu koja je izvodi npr. svakako će drugačije zvučati ako je izvodi neki operni pjevač sa dubokim glasom ili neka djevojčica sa mekim laganim glasom . Netko će vjerovatno i s razlogom kazati kako je to Josipin stil ali brate ono revanje je stvarno zvučalo kao izrugivanje himni koju je izobličila do neprepoznatljivosti ali eto to je bila želja novog predsjednika pa kakav predsjednik takvi i izvođači himne dakle sve je ipak bilo u skladu .

VL
DE
derin
00:26 22.02.2020.

Svi znamo kako pjeva Lisac, tako da to nije iznenađenje, već onaj koji ju je angažirao. A ovo s kaznenom prijavom je pretjerano.

VL
LI
Lily7
16:08 22.02.2020.

VL je obrisao sve moje komentare!

VL
SZ
slaven.zadravec
08:35 22.02.2020.

Dakle, taj slabašan odvjetnik je uspio izazvati ono za što je optužio Josipu Lisac. Nažalost mnogi ga podržavaju u stavu da Hrvatska, njeni simboli i hrvatskost kao takva moraju izazivati strahopoštovanje.

VL
TO
tolitol
12:29 22.02.2020.

Trebalo bi mijenjati zakon pa da se zbog ovakvih besmislica ne mogu podnositi prijave. Našim desnim pahuljicama bih poručio da je Milanović pobjedio na izborima, među ostalim i uz podršku ogromnog broja Škorinih birača. Zato bi im najmanji problem trebala biti Josipa Lisac i njezina izvedba himne. No, kao što se to mora iznova i iznova zaključiti, naši desničari i naši ljevičari bez ovakih besmislenih ideoloških tlapnji ne mogu. Sva sreća pa je bila odluka ustavnog suda o homoseksualcima, sada imamo Josipu Lisac i masone, sutra ćemo imati opet nekakvu novu be.das.toću (ustaše, partizane, crveno-bijela polja itd). A život prolazi, vrijeme se besmisleno troši. O bitnim stvarima (porezi, administracija, javne usluge, digitalizacija, poslovno okružje itd.) nitko ne govori.

VL
IL
ildefonsa
00:18 22.02.2020.

I ponovo malo sramoćenja...

VL
Avatar budala
budala
23:38 21.02.2020.

Bravo ! Hvala na podrsci

VL
Avatar rurimuri
rurimuri
00:44 22.02.2020.

Svašta,pa to je njen umjetnički stil.zasto uopće netko pomišlja o prijavi???!!!pa ona bi prva mogla nekoga prijaviti za takve optužbe.Taj čovjek,neću reći gospodin jer mu ne priliči,je običan primitivac i nema kulture ni u malom prstu..ne mogu vjerovati u šta se mi to pretvaramo...ponekad pomislim da živim u Kazahstanu...ništa drugo za vas nije nego da slušate cajke i plaćate danak kradezeu i ostalim hohštaplerima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.