Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodomaterijal

O mutnim poslovima treba znati i Europski parlament

obersnel
Pixsell
26.05.2010.
u 17:37

Vjerovnik Brodomaterijala Frane Trošelj optužuje Grad Rijeku da pogoduje bankama, a u “slučaj” su se uključili i čelnici Liste za Rijeku.

Frane Trošelj, najglasniji vjerovnik Brodomaterijala, svom je slučaju dodao političku dimenziju uključivši u njega i Listu za Rijeku. Pa sada zajedno riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela optužuju da želi “sakriti” imovinu tvrtke (30 tisuća četvornih metara) ne bi li Grad izbjegao odgovornost.

Trošelj smatra da se izbjegavanjem unovčavanja nekretnina u industrijskoj zoni Kukuljanovo jamči naplata zateznih kamata i pogoduje Privrednoj banci Zagreb. U materijalima i otvorenim pismima, koje Trošelj neumorno šalje Trgovačkom sudu i Državnom odvjetništvu, nalaze se, kako tvrdi, dokazi da je Obersnel prenio potraživanja Grada prema Brodomaterijalu u iznosu od 23 milijuna i 228 tisuća kuna na PBZ. Također, podsjeća i da je banci 2006. godine isplaćeno 15 milijuna kuna kao vjerovniku prvoga višeg isplatnog reda. Predrag Blečić iz LZR-a odlučan je o malverzacijama obavijestiti i Europski parlament ako institucije ne budu reagirale.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije