Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mostovac Šimić

'O Milijanu Brkiću ćemo odlučiti idući tjedan, a u Roberta Pauletića ne sumnjamo'

Miroslav Šimić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
26.02.2016.
u 13:40

– Most će imati svoje mišljenje o svakome od njih, a odluku na kraju donosi predsjednik Vlade – pojasnio je Šimić govoreći o odabiru novog ministra branitelja.

O ministru branitelja odlučivat će se idući tjedan, poručio je danas saborski zastupnik Mosta Miroslav Šimić. Pojasnio je i imenovanje Roberta Pauletića za zamjenika ministra turizma kao i odluku Mosta da bude suzdržan o izvješću o radu SOA-e u 2015. godini.

– Što se tiče gospodina Brkića i njegove kandidature za ministra branitelja od HDZ-a, možemo reći da je u ovom tjednu prioritet i Mosta i hrvatske Vlade bio sastavljanje proračuna za 2016., što je u ovom trenutku najvažnija tema za hrvatsko društvo. O ministru branitelja odlučivat ćemo sljedeći tjedan. Svi već znaju, opće je poznato kako to ide, izabire se između nekoliko kandidata. Kada budemo znali koji su sve kandidati u pitanju, Most će imati svoje mišljenje o svakome od njih, a odluku na kraju donosi predsjednik Vlade – objasnio je Šimić.

Govoreći o Pauletiću, kaže da ne vidi "nikakvu pogrešku" u njegovu izboru.

– Možemo reći da je on inače poznat široj hrvatskoj javnosti, riječ je o kozmopolitu, čovjeku koji je prošao gotovo cijeli svijet, susretao se s različitim narodima i sigurno ga se ne može okarakterizirati kao ograničenog šovinistu. Gospodin Pauletić je novinar i pisac koji se često služi humorom, pokušava na specifičan način nasmijati se lošim ljudskim karakteristikama. Mi smatramo da je on inteligentan čovjek, što je pokazao i na drugim poljima, koji će dati dobar doprinos razvoju turizma kao zamjenik, a bilo bi nam drago da se priča i o njegovim drugim karakteristikama. Kao što je mnogima poznato, on je nekoliko puta pobijedio u Kviskoteci, a ako se ne varam, posljednji put je donirao milijun kuna u humanitarne svrhe. Mislim da je donacija otišla u dječje domove, sigurno nije vodio računa kojoj djeci će to ići, tako da uopće ne sumnjamo u naš odabir – poručio je Šimić stav Mosta.

Jučer su članovi Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost glasovali o izvješću o radu SOA-e u 2015. godini, koje na kraju nije usvojeno jer je šest članova Odbora bilo za izvješće, šest protiv te Mostova Ines Strenja-Linić suzdržana.

– Što se tiče odluke o gospodinu Lozančiću, mogu samo reći da nakon onoga što smo mogli čuti na samom odboru, naša članica nije mogla glasovati drugačije nego suzdržano, s obzirom na to da nije dobila konkretne i opširne odgovore na svoje pitanje i nije se mogla drukčije ponijeti – objasnio je Šimić, a kada je upitan na koje to pitanje Lozančić nije konkretno odgovorio Ines Strenji-Linić, Šimić je odgovorio da ne može to reći jer je tema razgovora bila tajna.

>> 'Počašćen sam nominacijom. Reći ću pod kojim uvjetima želim biti ministar branitelja'

Komentara 22

DU
Deleted user
14:21 26.02.2016.

Mostovci smještaju Milijanu Brkiću i drže lojtre Vukosavu, Radmiloviću, Ostojiću i sl. dovoljno je vidjeti prezimena.

KA
kapunjohan
14:43 26.02.2016.

Hrvatska vlada trati vrijeme oko imenovanja ljudi, prije nego iziđe u javnost mora provjeriti dali je dotični ikad išta izjavio što bi se moglo reći ,,protiv srba,, pa makar i u toku domovinskog rata. Drugo dali je ikad bio prisutan u blizini ,,iritirajućih,, simbola za srbe ili nekakvog skupa.Ako to zadovolji, onda može u javnost na provjeru diploma , poštenja i drugih stvari.Nevjerovatno koliko je Hrvatsku podredil jedna manjina u spregi sa SDP, gdje spretno koriste jedni druge a ja mislim da svima u hrvatskoj, kao politički i po državljanstvu treba dati ,,ista,, državljaska prava i ništa više i ništa manje, pa će prestati podijele po raznim bezveznim kriterijima.

ŠK
škurabura
14:31 26.02.2016.

Šimiću kada su vaši kadrovi u pitanju onda nema dileme.Kada HDZ predloži svoje kandidate onda o tome razglabate do zadnje bukare vina.Šta imate protiv Brkića , ,možda nešto zna o družbi Bože Petrova .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije