Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radni spor

O kršenju prava invalida u Sisku bit će obaviještena J. Kosor

'25.01.2011., Sisak - Podrsku Darivoju Kovacu u njegovom sporu sa direktorom Vodovoda Zeljkom Zuka dala je vesna Balenovic. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
26.01.2011.
u 09:41

- Odgovornim smatram gradonačelnika jer sve ovo dopušta direktoru Ž. Žuku i trenira strogoću nad nedužnim radnikom, kaže zviždačica V. Balenović

Hoće li sudac Općinskog suda u Sisku Mirko Đukić donijeti privremenu mjeru vraćanja na posao otpuštenog radnika Sisačkog vodovoda Darivoja Kovača znat će se uskoro, nakon što je jučer čuo njegove argumente, ali i one Vodovoda koje je iznio odvjetnik Marko Rafaj.

– Živim od 118 kuna invalidnine mjesečno u samačkom hotelu – rekao je Kovač, 60-godišnjak s dijagnozom gluhoće od 98,9 posto i 80-postotnom invalidnosti, a kojem je direktor Vodovoda Željko Žuk potkraj lanjskog listopada dao otkaz jer je odbio, treći dan zaredom, dijeliti račune, što mu i nije u opisu posla. – Sisački se vodovod priprema za prvo ročište koje je zakazano 23. veljače, a ne želimo prejudicirati odluku suda o privremenom vraćanju na posao – rekao nam je M. Rafaj. Puno razgovorljivija bila je predsjednica udruge “Zviždač” Vesna Balenović, koja je, zajedno s nekolicinom bivših radnika Vodovoda, dala potporu Kovaču. – Sramotno je što se u Sisku događa, da u državi koja želi u Europsku uniju na ovakav način budu kršena prava radnika i invalida. Za ovo smatram odgovornim gradonačelnika Dinka Pintarića koji sve to dopušta i koji tako trenira strogoću nad jednim invalidom, a svi se sjećamo koliko je čvrst bio pred Sanaderom u svome gradu, kad se skoro sakrio pod stol. O ovome ćemo obavijestiti premijerku Kosor, neka zna tko štiti kršitelje zakona – otvorena je bila V. Balenović. No, u Sisačkom vodovodu očito nema nikakvih promjena, niti sve to dira direktora Žuka.

Nedavne kritike upućene na velike pravne troškove te tvrtke, koja je odvjetnika plaćala 20.000 kuna mjesečno, plus dodatno za neke posebne ugovore, Žuka nije dirnula. Naime, u Narodnim novinama raspisan je natječaj za pravne usluge Sisačkom vodovodu u 2011. te je planirani iznos podignut na čak 600.000 kuna, dakle, na 50.000 kuna mjesečno. S druge, pak, strane, Grad Sisak ove godine planira za svoje pravne usluge 350.000 kuna, što je manje od lanjskih 500.000 kuna. Dakle, Vodovodu treba dvostruko više pravnih usluga, a jesu li tome razlog brojni sporovi koje vode s radnicima ostalo je bez odgovora.

Komentara 8

SV
sveznalica100
18:19 26.01.2011.

Mislite li da gđu Kosor to može zanimati?

PR
pravda19
23:29 26.01.2011.

Za lažnu diplomu je krivo državno odvjetništvo !!!!!! A zašto Pintarić štiti Žuka to treba istražiti ? Žuk se hvalio da mu iz Grada ne mogu ništa . Očito je u pravu . Treba istaknuti koja su sredstva do sada izdvojena na nepotrebne sudske sporove . Na tome treba inzistirati .

Avatar guten_tag
guten_tag
13:46 26.01.2011.

gospodin d. prerad je zaboravio spomenuti tzv.inženjera kome je gradski vodovod odobrio dodatno obrazovanje . tu osobu , koja je lažnom diplomom dobila radno mjesto , također štite oni koji u ime grada kao vlasnika , donose odluke .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije