Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ-DVIJE

O jednom pozivu na domjenak

26.11.2006.
u 16:03

Banke u Hrvatskoj posluju mnogo bolje no u matičnim zemljama vlasnika. Menadžeri stoga dobivaju nagrade, bonuse kako to radije zovu. A menadžeri jedne od poznatih banaka u Hrvatskoj pozvali su svoje zaposlenike na godišnji domjenak. Bit će lijepo - hrana, piće, druženje i nastup poznatog hrvatskog pjevača. Samo što svi zaposlenici domjenak moraju platiti 150 kuna! Uprava časti glazbom!

Lako je zamisliti izumitelja koji je smislio da zaposlenici sami plate prigodu druženja sa svojim menadžmentom. Bit će to neki “svježiji” menadžer koji je naučio abecedu profesije i pogodio osnovnu volju poslodavca - smanjio je troškove na teret zaposlenika. To što će na “antitradicionalistički” domjenak doći većinom zaposlenici koji si ne mogu dozvoliti da se ne odazovu, “izumitelja” ne brine. Ali griješi, morao bi znati da su predbožićni domjenci sa zaposlenicima tradicija i potreba, na njima uprava “diže” radnu atmosferu. Budući da veća grupa ljudi za 150 kn može dobiti domjenak s glazbom u pristojnom restoranu, dade se zaključiti kako je menadžer i honorar estradnjaka “uklopio” u troškovnik!

Socijalna neosjetljivost brojnih hrvatskih menadžera već prelazi normalu. Mnogo je primjera gdje menadžment, radi svojih bonusa, nemilice “isisava” zaposlenike. Kako to može završiti pokazuju primjeri američkog “Enrona” ili talijanskog “Parmalata”, koji su zbog čuvanja bonusa otišli u stečaj.

Uprava njemačkog “Siemensa”, naprotiv, odlučila je ove godine svoje bonuse uplatiti u fond za prekvalifikaciju zaposlenika koji bi trebali dobiti otkaz. Takvima bi zaposlenici rado platiti domjenak. I glazbu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije