Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO PEJAKOVIĆ
Povratak na članak

O Jasenovcu treba govoriti na osnovi provjerenih znanstvenih činjenica i jasno osuditi holokaust i genocid

Neprihvatljivo je da je ploča s ustaškim pozdravom bila postavljena u središtu mjesta Jasenovca

Komentari 43

PP
plavac plavi
00:18 09.02.2018.

Govoriti o Jasenovcu, a ne spomenuti Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, njihova saznanja i objavljene radove, knjige, ne sponenuti povjesničarku Blanku Matković i njezine radove, Romana Ljeljka ,...., je isto što se radilo za komunizma- Jasenovac je dogma o kojoj nema rasprave, tko pronalazi dokumente o drugačijim događajima o logoru, biva žigosan kao revizionist, proustaški orjentiran,..Upravo povijest podliježe, ako se nađu dokumenti i steknu drugačija saznanja, reviziji i ispravljanju onoga o čemu se krivo govorilo i učilo!! Jasenovac ne može i ne smije biti iznimka!! Konsačno se mora utvrditi prava istina o Jasenovcu, kakva god ona bila!!

VL
BA
bakulušić
23:57 08.02.2018.

Jasenovcu je potrebna istina, Hrvatskoj je potrebna istina! Istina se može saznati i znanstveno potvrditi. A do tada bi se svi trebali suzdržati komentara i proizvoljnih procjena. Svijet ne zna tko su bili partizani i tko su bile ustaše niti svijet to zanima. Ali, ako se po svijetu šire laži, sve ide na račun Hrvata i Hrvatske. Zato su hrvatske vlasti dužne ustanoviti istinu. Gospodin Letica je dao dobar prijedlog i bilo bi mudro poslušati ga. Međunarodno Povjerenstvo za Jasenovac i Šaranovu jamu je nužnost. Nakon toga ćemo svi kleknuti i odati poštovanje svakoj nevinoj žrtvi. Ne vjerujem da postoji čovjek koji nije spreman za taj čin.

VL
Avatar Retardo
Retardo
23:43 08.02.2018.

Postoje deseci "relevantnih" povijesnih radova i činjenica o logoru Jadovno, čak postoji i službeni popis 10 tisuća ubijenih, a procjene stradalih se kreću od 10-40 tisuća ubijenih, sve potvrđeno od "eminentnih" istoričara od Goldsteina da dalje, s centralnim stratištem, Šaranovom jamom, nad kojom svake godine antifašisti nariču u dnevnopolitičke svrhe. Istraživači su se spustili u jamu, i jama je potpuno prazna, no ovi i dalje nariču i dalje iznose iste brojeve. Jednostavno, lažete o Jasenovcu u dnevnopolitičke svrhe, a laganje skrivate iza propagande i kvaziznanstvenih tvrdnji. Stradalo je u Jasenovcu 40, 80, 100, 700 tisuća ljudi, neki trag mora ostati. Dakle samo terenska istraživanja. Dok se ne pronađu ostaci žrtava, broj žrtava Jasenovca je nula.

VL
MA
marsovac
00:57 09.02.2018.

kako bi bilo da se uzme lopada i napravi inventura,....vec mi je dosta toga jasenovca i 7.000.000 srba. Dosta mi je te smrdljive "historije". srba, komunista, socijalisticke partije .........i tog vijecitog jahanja Hrvatskoga naroda.

VL
CR
cromak
00:58 09.02.2018.

Danas je tesko povjerovati medijama i piskaralama a i arhivu zasticene dokumentacije ako se kaze zasticemi dokumenti to znaci da nema nista od tih dokumenata a imena i brojki ima u parku Jasenovac. Ovdje nesto ne stima.Tu trebaju lopate zarebaju lopate za istinu U Sloveniji puno grobista i vidljivi kostiju pobijeni Hrvata i drugih.A u Jasenovcu to nismo vidjeli. A po lazljivim brojkama licili bih na brda kostiju.danas pranje mozgova ne ide za brojke su potrebne lopate pa pronadji a ne medijska pranja mozgova.

VL
BA
bakulušić
00:03 09.02.2018.

Živio je jedan "narodni heroj" po kome je i srednja škola nosila ime. Umro je tri puta. Prvi put su ga ustaše ubile u rodnom gradu, drugi put su ga ustaše ubile u Jasenovcu, treći put je junačkom smrću umro na Sutjesci i proglašen narodnim herojem. Zaista izuzetan čovjek. I izuzetna povijest.

VL
MA
marsovac
01:00 09.02.2018.

ha, ha, ha,ha,.....kad bi se sve srpske zrtve izbrojale (srpski izvori istine) bilo bi ih danas vise od kineza.

VL
Avatar El Indio
El Indio
09:00 09.02.2018.

A da se taj Jasenovac istrazi kao sto su Poljaci Auswitch? Pa kad smanje smanje broj stradalih i uzrok stradalih? Ne...zakaljao bi se tzv. antifasizam. I sta se tice HOSa hm.....evo zasto ste se borili 90.ih

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
00:07 09.02.2018.

Sama činjenica da su postojali logori smrti je zastrašujuća. Žrtve u logorima su naše vlastite. Imam osjećaj da od 1941 do 1995 nisu ni prestajali radit, samo su se izmjenjivale žrtve; Židovi, Romi, Srbi, Hrvati, Muslimani, Albanci,... Dali će svanutii dan kad logora više nikad neće biti da u miru zapalim svijeću na spomeniku

VL
KE
kelab
05:44 09.02.2018.

Jedino se lopatom moze utvrditi broj zrtava.

VL
SS
sokac sa drave
11:33 09.02.2018.

Staje sada dali je trebala izlozba o Jasenovcu u Zgradi UN-cija u Njujorku da cijeli svjet vidi tu sramotu sto su nam usrase ucinili.Zasto nisu slusali Zidova Goldsteina koji je volio Hrvatsku jer ga je Hrvatska porodica spasila,on je upozoravao da nas Izraelci snimaju i da je do ovoga moralo doci.Odgovorni kao Hasanbegovic i njegova druzina profesori zamislite cak i Dr,Mgi Sc kao Lucic i Jurcevic su nas proslu godinu nacisto silovali o hvalospjevkama i hrabroj borbi ustasa za "pravednu"stvar.Gdje su doticna gospoda sada nesto su se usutjeli a osramotili cjeli Hrvatski narod i ugrozili nacionalnu sigurnos i opstojnost drzave.Da nam vladari svjeta Zidovi mogu ukinuti drzavu samo tako i dali ima onih koji ce mi reci da je to nemoguce,neka mi objasne kako.Oni nevole Hrvatsku jer kazu hebem ja ovakvu drzavu ako u njoj ni HB-osna.

VL
DU
Deleted user
00:10 10.02.2018.

Pejaković je dao prilično točne podatke koji se približuju brojkama koje su nesporne a nalaze se u "Yad Vashem holocaust memorial Jerusalem", "Holocaust Memorial Museum Washinfton D.C.", i "Library for the Study of the Holocaust and Genocide, London". I podatci iz kataloga izložbe koju su u UN postavili eksperti iz sedam zemalja na čelu sa prof. Dr. Gideonom Greifom, sve to potvrđuju, tako da na toj izložbi nema ničega spornog.

VL
NE
Netko92
07:54 09.02.2018.

Hdz I sdp znaju

VL
VA
vadis1
02:03 09.02.2018.

Jasenovac je strasno stratiste. Ustase su pocinili velike zlocine sto treba osuditi bez ostatka. Koliko je zrtava u Jasenovcu, je li 80 ili 150 tisuca vazno je, ali da je i jedna zrtva puno je.

VL
JO
Joel
01:15 09.02.2018.

Logor ?!?! Sjediš kući, živiš i radiš kao i svi drugi, ni po čemu i nikome nisi ništs kriv, u državi u kojoj si rodjen i ti i tvoj pradjed i oni prije njega.. Promijeni se vlast jednog dana ii tvoju porodicu odvezu kao stoku jer ste krive vjere... a vjera tudja, iz Rima, Istanbula, Jeruzalema... čak je nisu sami izmislili ni oni koji vas hapse i deportiraju. Onda se jednoga dana prepiru koliko vas je iz porodice tamo pobijeno, da li 6 ili 12 !?!? Pa da ih je u Jasenovcu pobijeno samo tisuću bilo je dovoljno da 350 tisuća hrvatskih stanovnika, hrvatskih pravoslavaca, navodno Srba, pobjegne glvom bez obzira samo da ne živi pod vlašću, koja je nekada dozvolila taj sam Jasenovac.

VL
Avatar lastika
lastika
09:53 09.02.2018.

prema povijesnim podacima ustaše su najvecim djelom bili Bosanci i Hercegovci, "preko Save" kako se onda govorilo, 30% ustaša bili su muslimani, a iz Hrvatske ih je najviše bilo iz Like i istoka Slavonije.

VL
NV
NV
00:03 09.02.2018.

Poslije samo ovog teksta i da ne zna ništa više, svima bi trebalo biti napokon jasno da su se u sitemu logora Jasenovac dešavali stravični zločini o čemu svjedoče i fotografije,video zapisi,orginalni dokumenti. Čak i da se više ništa ne istraži mora se Hr iskreno ispričato židovima,srbima,romima i sami sebi za sve strahote koje su ustaše počinile. I tu nema rasprave.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.