Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhovni sud

O izručenju Mustača odlučuje Županijski sud u Varaždinu!

Zdravko Mustač
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
14.03.2014.
u 16:45

Vrhovni sud je odlučio da će o izručenju bivšeg čelnika jugoslavenske tajne službe Zdravka Mustača Njemačkoj odlučivati Županijski sud u Varaždinu.

Vrhovni sud je odlučio da će o izručenju bivšeg čelnika jugoslavenske tajne službe Zdravka Mustača Njemačkoj odlučivati Županijski sud u Varaždinu.

Odvjetnik udovice ubijenog hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, Siniša Pavlović, kazao je Večernjem da još nije dobio službenu potvrdu da će se o izručenju odlučivati na Županijskom sudu u Varaždinu. - Bitno je da cijela priča konačno krene, a gdje će se odlučivati je manje bitno. Na zadnjoj konferenciji za novinare smo rekli da pretpostavljamo da bi se o izručenju moglo odlučivati u Karlovcu ili Varaždinu - kazao nam je Pavlović.

Podsjetimo, prošlog četvrtka je Vrhovni sud prihvatio žalbu Gizele Đureković i ukinuo rješenje kojim je velikogorički Županijski sud zbog zastare odbio izručiti Mustača Njemačkoj, koja ga traži zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine. Vrhovni sud je vratio predmet na novo odlučivanje pred izmijenjenim sudskim vijećem, a sud u Velikoj Gorici je tražio da se odluka donese na nekom drugom sudu. Vrhovni sud je odlučio da predmet prebaci Županijskom sudu u Varaždinu.

>>Usvajanjem žalbi Gizele Đureković otvoren put za izručenje Mustača?

>>O Zdravku Mustaču neće odlučivati u Velikoj Gorici?

Komentara 9

Avatar MK
MK
17:54 14.03.2014.

A kad jos Mustača izrucimo... ...mozemo poceti sa izmjenama Ustava kakve su predsjednik Ivo i premijer Zoki predlagali - da politicka ubojstva nikada ne zastarjevaju. ...onda moze Gizela Durekovic konacno pokrenuti tuzbu protiv SDP-a za "odstetu" i "kaznu" radi ubojstvaojstva njezinoga muza i sina - jer bi onda i zastara bila odklonjena, a SDP kao "javna osnoba" odgovara za svoje zlocince. ...mislim SDP je pravna nasljednica SKH - kao takva je SDP i prodavala nekretnine SKH i novac sebi u kasicu-prasicu stavila. ...mislim ako SDP sebi moze novac od nasljedstva u dzep staviti - onda moze u nasljedstvu placati i "reparaciju" za ubojstvo Stjepana Durekovica koje je Savez Komunista Hrvatske naredio svojim ubojicama (na takvu ideju me sutkinja Ivana Calic dovela!). Siguran sam - da ce se na sudenju u Münchenu jos novih dokaza stvoriti. ...tko ne odbije nasljedsvo "imovine" mora preuzeti i "dugove" - mislim da je to opce poznat princip. A "javne osoboe" odgovaraju za svoje "ubojice"...

Avatar comparator
comparator
16:46 14.03.2014.

Zlikovce u pržune a i vi za njima lopine .

DU
Deleted user
18:27 14.03.2014.

nadam se da ce uskoro propjevati u duetu sa perkovicem.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije