Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor Dodiku?

O izborima u Srebrenici raspravljat će i Washington

'unu-31.05.2009,dubrovnik glasovanje Photo: Zvonimir Pandza/Vecernji list'
'Zvonimir Pandza/Vecernji list'
18.03.2012.
u 10:45

Američka administracija posebno je zainteresirana za pravedan ishod izbora u Srebrenici

SARAJEVO - Nakon što su posljednjih dana Srebrenicu posjetili veleposlanici SAD, Turske, Velike Britanije, specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen i zamjenik veleposlanika SAD-a u BiH Jonathan Moore, sarajevski Dnevni avaz doznaje da je pitanje Srebrenice trenutno \"predmet pozornosti\" Savjeta za nacionalnu sigurnost u Washingtonu pa njihov izvor otkriva kako je američka administracija posebno zainteresirana za pravedan ishod izbora u Srebrenici, te da je još prekjučer u Savjetu održan sastanak na kojem je ovo pitanje aktualizirano.

Aktivnosti stranih diplomata, intenzivirane posljednjih dana, poruka su kako međunarodna zajednica neće biti puki promatrač događaja koji opterećuju život u Srebrenici, kakvi su i predstojeći izbori, za koje Srebreničani, koji su preživjeli genocid traže da im se omogući glasanje u svojoj općini, bez obzira u kojem dijelu BiH fizički boravili, piše Dnevni avaz.

Američko reagiranje, vjerojatno, je izazvao Milorad Dodik koji je prije nekoliko dana izjavio kako će srpske tranke poduzeti sve kako bi pobjedili na izborima i postavili Srbina za načelnika Srebrenice jer, kako tvrdi Dodik, Srbi su u Srebrenici obespravljeni.

Komentara 10

Avatar Meggi
Meggi
14:29 18.03.2012.

Taj Dodik ima iskrivljenu sliku stvarnosti kao i većina Srba. Ja ne znam jel pred \'\'obespravljene\'\' Srbe u Srebrenici možda treba bacat cvijeće od dragosti kad prolaze? U kojem filmu oni žive, valjda ni mi ni ostatak svijeta nećemo nikad zapravo saznati..

RI
Riznica
15:42 18.03.2012.

18.03. u 12:50 nato nece proci ---------------------- Lazu svi u Srebrenici i Vukovaru i ona poubijana djeca u Sarajevu. lazu i sve one zene koje su silovane..Lazu i oni srpski svjedoci i oficiri koji svejdoce protiv Mladica i Kearadzica ...... Svi lazu samo vi srbi govorite istinu... Koji ste vi bolesnici, sa kojom vrstom hrane se vi hranite !\"

NN
nato nece proci
12:50 18.03.2012.

Srebreničani traže da im se omogući glasanje u svojoj općini, bez obzira u kojem dijelu BiH boravili O izborima u Srebrenici raspravljat će i Washington ..... da li ce glasati i onih 8.000 lazno pobijenih muslimana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije