Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi imaju mišljenje

O cijenama na Jadranu svi pričaju: Podijelite s nama svoja iskustva, račune, pohvale i pokude

Foto: PIXSELL
1/5
10.07.2023.
u 16:18

Čitatelji nam gotovo svakodnevno šalju primjere računa za koje misle da su ih preplatili. S druge strane, postoje oni koji tvrde da bi cijene na Jadranu trebale biti i više. Šaljite nam svoja iskustva i komentare na mail: dojavi@vecernji.net

Ležaljke sa suncobranom 30 eura, kuglica sladoleda 3 eura, dvije minute parkinga 9,5 eura... Ovogodišnje cijene na Jadranu začudile su brojne turiste koji dolaze iz bogatijih zemalja.  

Pa su se tako o cijenama kod nas raspisali i Česi, a i austrijski Kronen Zeitung zaključio je kako je uvođenjem eura u Hrvatskoj sve poskupjelo. Pa su tako nabrojali maslac za 4,50 eura, pizzu za 18 i parking za 40 eura, navodeći kako su cijene primjerenije bogatoj Švicarskoj nego nekad jeftinoj destinaciji za odmor. 

A ako je turistima skupo, kako je tek domaćima... Čitatelji nam gotovo svakodnevno šalju primjere računa za koje misle da su ih preplatili. S druge strane, postoje oni koji tvrde da bi cijene trebale biti i više. Boris Šuljić, vlasnik hotela na Pagu smatra kako Hrvatska kao destinacija mora biti skuplja i bolja.

"Treba nuditi još skuplje i luksuznije sadržaje, treba biti još čišća, ljepša, vedrija, ukusnija, kvalitetnija i skuplja", rekao je za N1, dodajući da je skupo ono što ne nudi očekivanu vrijednost za novac. A takvih primjera ima i kod nas, ali i u drugim turističkim destinacijama.

Kakva su vaša iskustva? Što mislite o cijenama na Jadranu? Jesu li previsoke? Prati li ih kvaliteta? Osjećate li se prevareni, ili ste drage volje izdvojili novac jer ste zadovoljni onim što ste za njega dobili? Pošaljite fotografiju računa, pohvalite ono što vam se sviđa, požalite nam se ako mislite da ste zakinuti. 

Čekamo vas na dojavi@vecernji.net

Ključne riječi

Komentara 88

OB
Oblacni
18:56 10.07.2023.

Cijene nisu otisle zbog uvodjenja Eura, one su pocele rasti 8 mjeseci prije uvodjenja, a ove na moru su samo posljedica pohlepe, da ne znam koju valutu imamo.

WI
wice
17:04 10.07.2023.

Mi trebamo pojeftiniti čim pojeftini Golf, Pasat, Citroen, Renault..sa 40 000 na 20 000 eura. Oni bi svoje prodavali skupo a da mi dajemo sve svoje ako je ikako moguće besplatno.

O2
Ožujak.2023
09:37 11.07.2023.

Ova godina je još dobra. Iduća će biti bolja jer bit će manje gužve, praznike plaže, više praznih apartmana koji će se vratiti u stambeni prostor pa će najam biti jeftiniji, posljedično cijene nekretnina će pasti ( al to za 2 godine ili više jer treba vremena da dođe od gu.... do glave); od skupe hrane uzimat će se samo ono što stvarno treba, posljedično ćemo svi postati vitki i živjeti sretnije. Jedvačekanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije