Naslovnica Vijesti Hrvatska

NVU: Nije realno uvoditi tablete kad škole nemaju ni grijanje

U Nacionalnom vijeću učenika skrenuli su pozornost i na uvođenje školskih uniformi koje bi, smatraju, smanjile diskriminaciju među mladima, ali i dale poticaj našoj tekstilnoj industriji.
06. ožujka 2012. u 16:34 18 komentara 9 prikaza
'28.12.2011., Zagreb - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Zeljko Jovanovic, u svojem uredu.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: 'Petar Glebov/PIXSELL'

O reformama obrazovnog sustava koje je najavio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u utorak se priopćenjem oglasilo Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske. Vijeće je pozitivno ocijenilo dio reformi, pa je tako iskazalo apsolutnu potporu uvođenju informatike kao obveznog predmeta od prvog razreda osnovne škole te uvođenje građanskog odgoja u više razrede osnovne škole, no dio najavljenih reformi naišao je i na kritike.

U radnim skupinama koje su u ministarstvu oformljene za izradu novog Nacionalnog kurikuluma nema predstavnika učenika, ističu u Vijeću, te dodaju da u sve radne skupine koje se bave pitanjima ključnima za obrazovni sustav treba uključiti predstavnike učenika.

"Što se tiče tableta koje je ministar najavio u školama, smatramo da ih ipak nije realno uvoditi u hrvatski obrazovni sustav dok je u isto vrijeme na stotine škola u lošem stanju, bez adekvatnog grijanja/hlađenja, bez osiguranih pristojnih higijenskih uvjeta i sa zastarjelom školskom opremom", navodi se u priopćenju.

Vijeće je pozvalo i na slobodan izbor predmeta i njihove razine u srednjim školama radi rasterećenja učenika, a ponovno je i ukazalo na vlastiti prijedlog u uvođenju školskih uniformi radi sprečavanja diskriminacije među mladima, ali i zbog pružanja dobre prilike za našu tekstilnu industriju.

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • Oger:

    Mladi pametniji od starih.

  • -obrisani-:

    \"Što se tiče tableta koje je ministar najavio u školama, smatramo da ih ipak nije realno uvoditi u hrvatski obrazovni sustav dok je u isto vrijeme na stotine škola u lošem stanju, bez adekvatnog grijanja/hlađenja, bez osiguranih pristojnih higijenskih uvjeta ... prikaži još! i sa zastarjelom školskom opremom\", ---------------------------- i ovi bi nekog učili? pa zar ne bi bilo jednostavnije prorijediti dane provedene u školi uz obavezno radno prisustvo putem elektronike? odlazak na neko mjesto da bi se bilo tamo je prošlost elektronika omogućava ostanak u svojim domovima? a vjerovatno bi se dogodilo i manje poginule djece na cestama? ne razumijem neinteligentno uporno održavanje onog što je totalno zaostalo ! ne mojte mi o socijalizaciji , fiskulturi....molim vas !

  • mali kukuriku:

    E moj JO-JO, postao si dvorski clown, pljuc.