Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misijska tradicija

Nuncij Alessandro D'Errico: Papa traži promjenu mentaliteta

nuncij
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.03.2015.
u 22:00

- Zanimljivo je primijetiti da Sveti Otac stavlja upravo Isusovo misionarsko poslanje u temelj svojega pastoralnog programa – rekao je nuncij

Predvodeći euharistijsko slavlje nakon Europskog susreta nacionalnih ravnatelja Papinskih misijskih djela u Mariji Bistrici, apostolski nuncij Alessandro D'Errico rekao je Hrvatska ima veliku misijsku tradiciju, koja se nastavlja još i danas te da „moramo zahvaliti Bogu za mnoge misionare Hrvate koji djeluju u dalekim zemljama“.

- Zanimljivo je primijetiti da Sveti Otac stavlja upravo Isusovo misionarsko poslanje u temelj svojega pastoralnog programa – rekao je nuncij i poručio da papa „traži promjenu mentaliteta“.

- Ovo nije više vrijeme kada možemo misliti samo na to kako ćemo sačuvati ono što još uvijek imamo. Vrijeme je da zasučemo rukave i pokrenemo se. Naše su zajednice pozvane danas više nego ikada, ići širom svijeta, na Isusov poziv i davati svoje svjedočanstvo radosnog naviještanja Evanđelja, pokazujući svoju otvorenost, dijalog, razumijevanje, te da nikome ne budu zatvorene. Papa osobito dodaje da moramo dati prednost periferijama svijeta (onima koji su na rubu); a to znači onim siromašnima, bolesnima, isključenima, društvenim slojevima koji više pokazuju da im je potrebna potpora i utjeha – rekao je nuncij D'Errico.

>> Papa dolazi u BiH: 'Imao je veliku želju da se susretne s narodom Sarajeva'

Komentara 1

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
09:34 04.03.2015.

Ali da bi se moglo pobrinuti za periferiju mora postojati i središte, ne može se samo tako dići ruke od Crkve u Europi koja je živa Crkva, osim toga ona najviše novca donira za one na periferiji i od te Crkve u Europi i SAD-u zapravo sve materijalno što je potrebno i dolazi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije