Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDENKA Kooperantima predložen novi način isplate predanog mlijeka

Nude 60 posto isplate u novcu

26.03.2009.
u 15:41

GRUBIŠNO POLJE - Nakon što je prije mjesec dana naknadu za mlijeko počela isplaćivati u sedamdesetpostotnom udjelu u novcu te ostatak u repromaterijalu, Zdenka mliječni proizvodi uvela je novi omjer od šezdeset posto u novcu, a četrdeset posto u repromaterijalu.

Nekoliko Zdenkinih kooperanata, s kojima smo razgovarali, takav način isplate naknade za mlijeko drže nepovoljnim, posebice jer su time repromaterijal dužni uzimati u Zdenkinoj ljekarni, iako ga, kažu, od drugih dobavljača mogu nabaviti po nižoj cijeni. Ističu i to kako je u ovo krizno vrijeme kada se svaka kuna dvostruko važe gotovina više nego potrebna. Je li to i konačni omjer novčano-robne naknada za mlijeko, predsjednik uprave Zdenke mliječnih proizvoda Željko Gatjal nije mogao potvrditi.

Kaže da će mogućnosti i načini isplate naknade ponajprije ovisiti o Zdenkinoj naplati njezinih vlastitih proizvoda. Velik problem stvara i niska cijena uvoznih sireva koji guše prodaju domaćih, zbog toga su skladišta gotovo svih mljekara zatrpana proizvodima. Gatjal kaže da kooperanti mogu uzeti i više robe nego što im dopušta iznos naknade.

- Mogu uzeti robu i u vrijednosti sto tisuća kuna iako im je naknada za mlijeko, samo dvadeset. Ostatak će namiriti mlijekom u idućim mjesecima - dodaje Gajtal. Na pitanje ima li u poljoprivrednoj ljekarni dovoljno robe potrebne kooperantima, Gatjal je potvrdno odgovorio. (mpn)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije