Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIVIL DAO OSTAVKU

NSA: Snowden prevario kolegu da dođe do lozinke

Edward Snowden
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.02.2014.
u 18:07

Civilni zaposlenik NSA navodno je unio svoju lozinku u Snowdenov računalni terminal

Zaposlenik američke tajne službe NSA dao je ostavku nakon što mu je onemogućen sigurnosni pristup zbog pomaganja zviždaču Edwardu Snowdenu, otkriva dopis NSA od 10. veljače koji prenosi NBC News.

U dopisu poslanom kongresnim odborima navodi se, suprotno Snowdenovim tvrdnjama, da je zviždač na prijevaru nabavio lozinku kojom je došao do povjerljivih dokumenata. Civilni zaposlenik NSA, čije ime nije navedeno u dokumentu, navodno je unio svoju lozinku u Snowdenov računalni terminal. Snowden je bez znanja civila došao do lozinke i poslužio se njome da bi objavio dokumente.

U dopisu se tvrdi da civil nije bio svjestan da je Snowden namjeravao nezakonito objaviti povjerljive dokumente, no ipak nije postupio u skladu sa svojim sigurnosnim obvezama.

>> Zviždač Snowden nominiran za Nobelovu nagradu za mir

Komentara 3

BJ
Ben Juda Talmudan
10:17 16.02.2014.

Edward Snowden,počinio je težak zločin.Naime,izdao je korporativni fašizam koji vlada Amerikom i koji je uzurpirao vlast,derogirao Ustav SAD,te oduzeo građanima SAD pravo na privatnost,što je zapravo pravo na slobodu.

HO
homofob
17:47 14.02.2014.

Karakter taj Snowden: osim sto je izdao domovinu izdao i povjerenje prijatelja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije