Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otpali optužuju:

NP-u Plitvička jezera tapisoni poreznog dužnika

Lidija Bertović
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
09.11.2013.
u 08:35

Na nadmetanju odabrana je najskuplja ponuda Tilia sport grupe, a vlasnik ima i tvrtku koja državi duguje četiri milijuna kuna

Nacionalni park Plitvička jezera na nadmetanju za nabavu tapisona odabrao je najskuplju ponudu tvrtke Tilia sport grupa u iznosu od 757 tisuća kuna. Ponuda te tvrtke od ukupno pet pristiglih jedina je ocijenjena valjanom. No neki od sudionika tog nadmetanja, završenog krajem kolovoza, smatraju spornim to što je Tilia sport osnovan tek 2011. i pitaju se kako je ta tvrtka mogla ispuniti referenciju za posao od 500.000 kuna koja je bila uvjet za dobivanje posla za NP Plitvička jezera.

Spornim smatraju i to što vlasnik Tilia sporta u vlasništvu ima i tvrtku GMT sport i interijeri, koja ima porezni dug veći od četiri milijuna kuna pa se pitaju kako njezin vlasnik može poslovati s državnom ustanovom, a dužan je državi, doduše za drugu svoju tvrtku. Iz nadmetanja baš zbog toga što nisu priložili potvrde Porezne uprave o stanju duga otpale su dvije tvrtke – Objektni tapisoni i Tepih centar. Tehnoguma je otpala zbog nekompletne ponude, a Asta Zagreb i Turk jer su priložili tehničke specifikacije na stranom jeziku. Četiri otpale tvrtke narudžbu bi isporučile za otprilike 700.000 kuna, a jedna je ponudila i 540.000 kuna.

U NP-u Plitvičkim jezerima kažu da su pregledom i ocjenom svih pristiglih ponuda ocijenili da je ponuda Tilia sport grupe u skladu s uvjetima iz dokumentacije za nadmetanje i jedina prihvatljiva te da je prema kriteriju odabira najniže cijene ocijenjena najpovoljnijom. Tilia sport grupa dostavila je, navode, referentnu listu izvedenih radova te potvrdu o urednom izvršenju ugovora, sve u skladu s dokumentacijom za nadmetanje

>> Turistica iz Beograda milijunta je posjetiteljica NP Plitvice

Komentara 11

AG
andjelko.gotal
10:55 09.11.2013.

Ne mogu shvatiti da i danas postoje takce firme kojie nitko ne tereti za dugove prijašnje firme i da dalje rade. Ja sam mislio da smo u Hrvatskoj to apsolvirali. Dug za porez uzme se od sestrinske firme, i gotovo.

MA
matador007
10:07 09.11.2013.

Svaki grad i svako misto im svoju Merzel!!!

ĆA
ćaćaća
10:50 09.11.2013.

NP-u Plitvička jezera tapisoni poreznog dužnika..mora da je drugarica bliska partiji..oni se ne boje sudova..jer ipak su suci iz njihove stranke..i zato su jako pošteni..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije