Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Nožem nasrnuo na policajce koji su ga došli uhititi, satima prijetio da će sebe i djecu dignuti u zrak

Osim sina s njim je u stanu bila i maloljetna kćer, a kada su policajci izašli iz stana, 53-godišnjak se s djecom zaključao u stan prijeteći da će sve dignuti u zrak
16. travnja 2019. u 15:35 2 komentara 330 prikaza
policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Prijetnja, dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom, povreda djetetovih prava i prisila prema policijskom službeniku djela su koja se stavljaju na teret 53-godišnjaku koji je proteklog vikenda u Kaštel Lukšiću satima prijetio da će u zrak dignuti i sebe i kuću i djecu koja su bila s njim. Talačka kriza okončana je nakon osam sati, kada su u kuću upali policajci koji su ga svladali i priveli. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je protiv njega zbog navedenih kaznenih djela pokrenulo i istragu.

privođenje PRITVOREN AGRESIVNI SIN Napao oca pa mu zaprijetio: Ne vraćaj se više! Mogao sam te ubiti jer sam jači od tebe

Tražili su i da mu se odredi istražni zatvor, na sudac istrage Županijskog suda u Splitu je to odbio. Umjesto istražnog zatvora, 53-godišnjaku su određene mjere opreza, pa se nadležnoj policijskoj postaji mora javljati dva puta tjedno. Tužiteljstvo je najavilo da će se žaliti na tu odluku, a u međuvremenu su izvijestili i što se sve taj dan događalo.

Drama je počela 12. travnja oko 21.30, kada je policija došla u stan 53-godišnjaka, inače razvojačenog branitelja, po prijavi za obiteljsko nasilje. Namjeravali su ga uhititi, no 53-godišnjak je pokušavajući to spriječiti, uzeo nož s kojim je krenuo prema policajcima. Prijetio je da će ih ubiti, a kada se između njega i policajca postavio njegov sin, 53-godišnjak je uzeo plinsku bocu. Odvrnuo je sigurnosni ventil te je ispustio plin iz boce pri tome vičući da će ih sve dignuti u zrak.

škola sudska presuda Majka koja je zanemarivala sina prijetila socijalnim radnicama da će ih ubiti

Osim sina s njim je u stanu bila i maloljetna kćer, a kada su policajci izašli iz stana, 53-godišnjak se s djecom zaključao u stan prijeteći da će sve dignuti u zrak. Drama je trajala do ranih jutarnjih sati, kada je policija upala u stan i svladala ga. Priveli su ga u postaju oko 4 sata, a tijekom ispitivanja on je policajcima zaprijetio, kazavši im:

- Doći ću u postaju s dvije bombe i kalašnjikovom i sve dignuti i zrak!

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?