Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najviši sigurnosni standard

Novu dozvolu gotovo je nemoguće krivotvoriti: 'Puno je elemenata koji građanima nisu vidljivi'

22.12.2023.
u 22:08

Cijena izrade će ostati ista, a dozvole je moguće zatražiti elektroničkim putem ili fizički u policijskim postajama

Osobne iskaznice uskoro će se moći izraditi u bilo kojoj policijskoj postaji ili upravi, neovisno o boravištu i prebivalištu. Građani pozdravljaju odluku koja će znatno olakšati i ubrzati proces izrade dokumenata. Osim toga, ovaj tjedan je počelo i izdavanje vozačkih dozvola druge generacije koje je gotovo nemoguće krivotvoriti.

Nove vozačke dozvole imaju moderni čip s najnovijim operativnim sustavom i kriptografskim mehanizmom, kazao je Blaž Sviličić, direktor Sektora proizvodnje u Agenciji za komercijalnu djelatnost za HRT, objasnivši kako čipovi u karticama zastarijevaju kao sva elektronička oprema, te ih je s vremenom potrebno zamijeniti.

- Jako je puno tih elemenata koji građanima nisu vidljivi. Oni su skriveni u jako, jako sitnim zaštitnim grafičkim elementima - rekao je Sviličić, ističući kako se radi o dokumentu izrađenom prema najvišim standardima sigurnosti. Cijena izrade će ostati ista, a dozvole je moguće zatražiti elektroničkim putem ili fizički u policijskim postajama.

VIDEO Nevjerojatan potez vozača u Splitu: Ispred policije zaobišao cijelu kolonu na semaforu

 

.

Komentara 1

PE
Penkalar
11:12 23.12.2023.

Je, bezveze odluka, sada ce Zagrebcani preplaviti okolne gradove(Zapresic, Samobor,....), pa ce se i tamo stvoriti guzve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije