Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Ludina

"Novom tvrtkom žele popuniti praznu Poduzetničku zonu"

'zonaludina_zlp_sis_191012'
Zlatko Putar/VLM
22.10.2012.
u 13:00

Benzinska crpka neophodna je, a investitora nismo mogli naći, kaže načelnik Dražen Pavlović

Općinsko vijeće Velike Ludine donijelo je odluku o osnivanju poduzeća LUDINA d.o.o. za usluge i trgovinu. Među ostalim, baviti će se trgovinom naftnim derivatima na veliko i malo te proizvodnjom, prijenosom, distribucijom i opskrbom električnom energijom.

Tvrtka u Poduzetničkoj zoni osnovana je ponajprije kako bi se riješio nedostatak benzinske crpke u Velikoj Ludini. Investitor koji ju je trebao izgraditi, odustao je stoga je zemljište vraćeno općini, koja novog ulagača nije uspjela naći.

Ulažu u nove projekte

– Poduzetnička zona u Ludini izgrađena je na bivšem smetlištu koje je nastalo poslije prestanka rada ciglane. Općinu je to malo koštalo, jer smo većinu novca dobili iz Županije i Ministarstva gospodarstva. Sada se završava četvrta hala, a dvije su parcele slobodne za poduzetnike koji se pojave s dobrim programima. Nedavno je izgrađena i velika hladnjača u Poslovnoj zoni 2. Ostvarujemo mnoge projekte i razmišljamo kako dio sredstava utrošiti u poduzetništvo tako da se uloženo vraća. Smatramo da je benzinska crpka neophodna građanima, a kako investitora ne možemo naći, odlučili smo sami krenuti u gradnju- kaže načelnik Dražen Pavlović.

Izgleda kao utopljenik

Protiv ovakve odluke glasovali su vijećnici HSS-a, smatrajući kako trgovanje naftnim derivatima i pripremanje hrane nije posao lokalne samouprave.

– Sasvim je jasno da niti jedno, a niti drugo nije zadaća lokalne samouprave te da je ovakav potez načelnika Dražena Pavlovića i HDZ-ove vlasti pokušaj pokrivanja njihovog dosadašnjeg neracionalnog ponašanja koje je dovelo do toga da, unatoč svim osiguranim državnim sredstvima za poduzetničku zonu u Ludini, ta zona već godinama izgleda kao utopljenik kojem očigledno niti oživljavanje ne može pomoći, smatra velikoludinski HSS. U osnivanju novog poduzeća vide samo pokušaj da se popune prazne parcele.

Komentara 1

RP
rođen_prekjučer
10:40 23.10.2012.

skužio je HDZ da nema realnog sektora pa ako žele radna mjesta i projekte moraju ih sami ostvariti, kada bi ovi moji specijalci iz siska skužili to, barem bi nekolicini bilo bolje. očito je da nema stranih investicija a ni domaćih osim ako ne prodaš nešto za 1 kn poput cesta sisak, pa sisčani moji čekajte autocestu pa onda za 30 minuta smo u zagrebu a poslovi će sami doći od sebe, zar to nije smisao samozapošljavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije