Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Novogradiščani ostali bez vode za piće

cjevovod
Arhiva VL
30.11.2009.
u 13:20

Povećala se nečistoća u vodovodnoj mreži i mikrobiološki elementi koji nisu opasni za zdravlje. Obavijestili smo građane da voda nije za piće i da je treba prokuhavati.

NOVA GRADIŠKA - Novogradiščani i stanovnici općina Rešetari, Dragalić, Gornji Bogićevci i Stara Gradiška, koji također piju vodu iz gradskog vodovoda, do srijede moraju pričekati očitovanje Zavoda za javno zdravstvo i prije upotrebe vodu prokuhavati. 

- Zbog suše nismo bili u mogućnosti ispirati cjevovod i vodovodnu mrežu, posebno vodove koji nemaju kružne tokove. Proteklih je dana bilo kiše i imali smo veći dotok vode pa smo krenuli u ispiranje cjevovoda. Došlo je do povećanja nečistoće u vodovodnoj mreži i mikrobioloških elemenata koji nisu opasni za zdravlje. Obavijestili smo građane da voda nije za piće i da je treba prokuhavati. U ponedjeljak smo uzeli uzorke vode uz nazočnost predstavnika Zavoda za javno zdravstvo i ustanovili da je na svim punktovima koncentracija klora u vodi normalna i da je ona za piće. Očekujemo da u roku od 48 sati, odnosno do srijede, od Zavoda za javno zdravstvo dobijemo i službenu potvrdu o ispravnosti vode - kaže Alojz Mađarević, voditelj radne jedinice za vodoopskrbu u komunalnom poduzeću Slavča. 

Ključne riječi

Komentara 2

VO
volimhajduk
11:51 09.01.2010.

Kada USKOK pohapsi lopovsku bandu,tada ce u N.G.biti bolje.

TO
tomislav10
14:15 30.11.2009.

Nikad voda u Novoj Gradiški neće biti visoke čistoće sve dok se crpi iz akumulacijskog jezera i dok se ne stave u funkciju arteški bunari kod Davora ... a to je, a na žalosst, ne tako bliska budućnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije