Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

‘Novo vrijeme i nova snaga’ – originalne ideje Karamarka i Flege

Valter Flego na izbore za gradonačelnika 2005. izašao je sa sloganom 'Idemo dalje!' kojeg je kasnije na parlamentarnim izborima 2007. uzeo HDZ.
10. ožujka 2013. u 23:31 16 komentara 8 prikaza
Plakat Valtera Flege
Foto: ValterFlego.com
Pogledajte galeriju 1/4

 

“Novo vrijeme, nova snaga” slogan je zbog kojega se razbuktala rasprava između HDZ-a, koji je taj slogan lansirao ovih dana, a isti slogan koristi i kandidat IDS-a za istarskog župana Valter Flego. U IDS-u tvrde da je taj slogan već mjesec dana na plakatima u Istri, u svim materijalima, a u subotu ga je lansirao HDZ. Navode i da HDZ već drugi put uzima Flegin slogan. Bio je to slogan “Idemo dalje!”, Flego ga je koristio 2005. godine tražeći, nakon dogradonačelničkog, mjesto gradonačelnika Buzeta. Flego kaže da još ne zna hoće li što poduzeti.

>> 'Novo vrijeme – nova snaga' novi slogan novoga HDZ-a

 – Vidio sam to u subotu i iznenadio se. Doduše, nije to neki slogan koji je teško smisliti – kaže 40-godišnji istarski političar kojem je Ivan Jakovčić namijenio mjesto nasljednika. U HDZ-u, pak, kažu kako neće odustati od slogana koji je njihov kreativni tim smislio tako što je skraćen slogan Tomislava Karamarka korišten u stranačkim izborima.

“‘Novo vrijeme, nova snaga, novi ljudi” bio je Karamarkov slogan – kaže glasnogovornica najveće oporbene stranke Silvana Oruč Ivoš najavljujući da će HDZ ići dalje s tim sloganom. – Ono što znamo jest da je Flego imao slogan “Za Istru koja radi”, a ovaj do subote nismo nikad vidjeli – kaže glasnogovornica. Kako bilo, u Hrvatskoj je novih vremena bilo već puno puta, “Novo, novo vrijeme” naslov je i filma Igora Mirkovića o dolasku koalicije Račan – Budiša na vlast. (sp)

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
  • autoritet:

    Slogani su poprilično generički (tj. isprazne fraze) pa nije čudo da ih koristi više stranaka. Ne mora uopće biti krađa, iste uobičajene dosadne fraze koriste svi političari.

  • intellegens:

    Ovakve mlade ljude treba hrvatska. Ostale treba sve poslati u mirovinu.

  • REYAM:

    I nova ekipa je uspjela već nešto ukrasti.