Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokazna vježba

Novljani pokazali kako bi u slučaju nužde kupačima pružili pomoć

vježba,spasioci (1)
Foto: Anton Ficko/VLM
1/5
01.08.2012.
u 13:04

Spasioci i juniori spasioci iz Novog Vinodolskog na pokaznoj vježbi u organizaciji Crvenog križa

Što im je činiti na plaži u nepoželjnim ali mogućim situacijama utapanja i ozljeđivanja kupača, pokazali su na plivalištu podno hotela Lišanj u Novom Vinodolskom tamošnji spasioci Ivana Ban i Roko Krmpotić te članovi Kluba mladih Crvenog križa koji su uoči ovoga ljeta uspješno savladali tečaj za juniora spasioca Karla Butorac, Karmen Levar, Nika Ana Mesaroš, Erika Radović, Marija Magdalena Šamal, Tea Žeravica i Ante Peričić.

Pokaznom vježbom kojom je novljanski Crveni križ obilježio Dan Plave zastave efektno je istaknuta sigurnosti na plaži budući da su se i spasioci i juniori spasioci svojski potrudili pokazati svoju umješnost. Simulirali su utapanje i ozljeđivanje te sve ono što bi u tim situacijama opremom za pružanje prve pomoći radili. A da pritom ne griješe, nadgledali su ih članovi Crvenog križa Primorsko-goranske županije dr. Vesna Čavar i koordinator Spasilačke službe Nikola Mrđen te ravnateljica novljanskog CK Vesna Đujić, koji su im bez puno razmišljanja dali prolaznu ocjenu.

Uz Crveni križ u projektnom danu Plave zastave sudjelovala je i Osnovna škola Ivana Mažuranića koja je predstavila aktivnosti svojih učenika na očuvanju okoliša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije