Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITISAK NA MEDIJE?

Novinari Šibenskog tjednika: SDP nas pokušava ušutkati

anita jakšić
Duško Jaramaz/PIXSELL
28.03.2013.
u 18:38

Gradski SDP poslao je upit o poslovanju županijskih institucija s nakladnikom Šibenskog tjednika, što novinari smatraju "problemom etičke prirode"

SDP nas pokušava ušutkati, poručuju novinari Šibenskog tjednika. Razlog je službeni stranački upit koji je potpredsjednica gradskog odbora šibenskog SDP-a Anita Jakšić ovog tjedna uputila na adresu nekoliko županijskih institucija i jedne državne tvrtke o tome koliko su sredstava i zašto tijekom prošle i ove godine isplatili nakladniku Šibenskog tjednika.

"Anita Jakšić spomenutim upitom nije prekršila nijedan zakon. Štoviše, Zakon o pravu na pristup informacijama dozvoljava svakom građaninu RH, pa tako i političkoj grupaciji da upita i dobije podatke o funkcioniranju javnih poduzeća. No, problem je etičke prirode. U Hrvatskoj je, naime, potpuno neuobičajena praksa političkih stranaka da se raspituju o poslovanju medija u cjelini, a kamoli da pritom ističu jedan medij", poručuju novinari Šibenskog tjednika, pitajući se zašto SDP o njihovom poslovanju nije upitao samu redakciju.

Šibenski tjednik na kraju je sam objavio informacije o poslovanju.

Politički analitičar Žarko Puhovski osudio je praksu SDP-a da se raspituje o samo jednom mediju, no predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka rekao je kako bilo tko, pa tako i gradski odbor šibenskog SDP-a ima pravo tražiti te informacije te da to nema nikakve izravne veze s pritiskom na novinarske slobode.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije