Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Direktor URIHO-a

Novinare prijavljuje za klevetu dok istražuju njegovu tvrtku

Josip Družaić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
21.11.2013.
u 12:54

Držaić je protiv Pandžića podignuo čak devet tužbi za pojedine dijelove rečenica koje su mu zasmetale u tekstovima.

Ravnatelj URIHO-a Josip Držaić tuži za klevetu novinare koji su objavljivali o sumnjivim poslovima u toj tvrtki u isto vrijeme dok su u tijeku izvidi i kriminalističko istraživanje protiv URIHO-a i Dražića, što je potvrđeno iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva i Općinskog državnog odvjetništva, piše Forum.tm.

Umjesto interne istrage u URIHO-u dugo je Dražić tražio zviždača koji je novinarima dao dokumente o nepravilnostima, a kada ga nije našao, počeo je podizati tužbe za klevetu protiv novinara. URIHO je tužio novinara Stjepana Markovića koji je na portalu Zagrebancija.com prvi objavio priču o URIHO-vu načinu pogodovanja privatnim podizvođačima. Markoviću je na jednom od ročišta Držaić rekao da su ga tužili kako bi saznali tko je dao dokumente.

Devet tužbi protiv Pandžića

Zviždač je bio referent iz URIHO-a Vlatko Klarić koji je dobio otkaz kada se to saznalo, a danas je u radnom procesu protiv URIHO-a, a čekaju i njegove brojne kaznene prijave protiv Držaića i URIHO-a. Tvrtka je protiv Klarića već pravomoćno izgubila jednu tužbu za klevetu, a druga je odbačena. URIHO je izgubio i jednu tužbu za klevetu protiv novinara Ivana Pandžića koji je 2012. godine objavio seriju tekstova u Nacionalu o pogodovanju privatnicima od URIHO-a. Forum piše da je istragu pokrenuo i PNUSKOK. Držaić je protiv Pandžića podignuo čak devet tužbi za pojedine dijelove rečenica koje su mu zasmetale u tekstovima.

 "Očekujem da će sud osloboditi Pandžića u svim postupcima, kao i u prethodnom slučaju, jer je zakonski tu sve čisto", izjavio je Pandžićev odvjetnik Mario Medak.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>URIHO tvrdi da im se afere namještaju radi zemljišta

>>Bernardić obećao angažman na gradnji novog URIHO-ova centra

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar __________
__________
13:37 21.11.2013.

Poslovanje ove gradske ustanove trebalo je davno početi istraživati. Jedini odgovor zašto se to nije učinilo glasi: politika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije