Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primali, a nisu radili?

Žinić ukinuo skupe savjete Marine Lovrić Merzel i godišnje uštedio 1.5 milijuna kuna

Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
06.11.2014.
u 11:28

Najviše članova savjeta imao je HSP. Svi su oni dobivali 5.000 kuna mjesečno, a u jednom mandatu koštali su porezne obveznike šest milijuna kuna

Famozni Savjeti bivše županice Marine Lovrić Merzel koji su svake godine koštali županiju oko 1,5 milijuna kuna ukinuti su nakon pet godina postojanja – potvrdio je novi župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić

Županica je u tri savjeta,a  u dva svoja zadnja mandata, imenovala po 14 političara, uglavnom čelnika županijskih ogranaka onih stranaka koje su bile članice njezine velike koalicije te neke vijećnike prebjege iz drugih stranaka koji su joj omogućili većinu u Skupštini.

Najviše članova savjeta imao je HSP. Svi su oni dobivali 5.000 kuna mjesečno, a u jednom mandatu koštali su porezne obveznike šest milijuna kuna. Upravo su savjetnici jedna od točaka optužnice protiv SDP-ove županice, a zbog čega je, u konačnici, i dala ostavku. Naime USKOK tvrdi kako je Marina Lovrić Merzel od lipnja 2009. članovima savjeta županice isplaćivala mjesečne naknade od 5000 kuna neto, iako je znala da oni iste poslove već obavljaju u okviru tijela Skupštine i Županije i za to primaju odgovarajuću naknadu. Time je, sumnja USKOK, županijski proračun oštećen za najmanje šest milijuna kuna.

USKOK ne dovodi u pitanje zakonitost njihova osnutka, nego sumnja da su oni primali naknade, a da u biti ništa nisu radili. Ivo Žinić najavio je da će ušteđeni novac prenamijeniti za zapošljavanje
mladih stručnjaka i plaćanje troškova asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama. Rekao je i kako je, u prvu ruku, utvrđen manjak od pet milijuna kuna u proračunu, tako da ga uskoro očekuje  težak rebalans.

>> HSP AS: 'Vijećnici nisu otišli zbog Ruže Tomašić, nego zbog privatnih interesa'

Komentara 4

DU
Deleted user
12:14 06.11.2014.

Mnogi odgovorni znali su to i ranije, ali nitko nije ništa poduzeo. SDP je dugooo branio svoju županicu; te fina, te zgodna, te poštena, te rezultati, tako sada neki brane druge ljude, a neki jako dobro znaju što je i kome davano iz blagajne i tko se okoristio na naš račun. Nije se loše zapitati tko su oni koji znaju i zašto šute??

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
11:44 06.11.2014.

Ovo sve paraz-te i kriminalce treba sto prije unistiti! Gnusno je citati ovaj clanak! Gnusno!!! Pod hitno oduzimati imovinu i tim davaocim i primaocima tih "savjeta"! To je cist primjer pranja noca!! Cist kriminal!!

Avatar Feniks
Feniks
12:26 06.11.2014.

Zalosno je u sto se pretvorio HSP. Do zadnjeg "metka" branili su Zarku Sekulic. Sada bi zajedno s njom trebali na sud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije