Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer se ispričao

Novi Zeland je protuzakonito špijunirao Kima Dotcoma

bruno
Arhiva
27.09.2012.
u 12:04

Utvrđeno je da je tajna služba unatoč novozelandskom zakonu koji zabranjuje špijuniranje njihovih građana i stanovnika, to ipak činila

Novozelandska tajna služba nezakonito je špijunirala osnivača Megauploada Kima Dotcoma, objavljeno je danas u Novom Zelandu zbog čega se ispričao i sam premijer, što znači da se smanjuje mogućnost izručenja Dotcoma SAD-u.

Naime, Washington želi izručenje 38-godišnjeg Nijemca kako bi mu sudili zbog internet-piratstva i kršenja autorskih prava. Utvrđeno je da je tajna služba unatoč novozelandskom zakonu koji zabranjuje špijuniranje njihovih građana i stanovnika, to ipak činila.  

Premijer John Key zbog toga se ispričao Dotcomu, ali i svim Novozelanđanima istaknuvši kako je njihovo pravo da budu zaštićeni zakonom, no da je to prekršeno.

>> Kim Dotcom najavio skoro pokretanje novog Megauploada

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Idler 3
Idler 3
12:31 27.09.2012.

Apsolutno podržavam ovakve zakone i uopće ne mislim ovaj komentirat al postoji jedna vrlo nezgodna činjenica u vezi s tim. Upravo oni (krimosi, mafijozi, dileri) koji su jedini protuargument za njihovo postojanje najviše se na njih pozivaju i skrivaju na njih !!!

UK
UKUSA
12:39 27.09.2012.

Sto ne metnu u zakon onda bi bilo zakonski i sve legalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije