Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najava

Novi zakon o navijačima ovog tjedna šaljemo u postupak

Tomislav Karamarko
16.05.2010.
u 20:40

Nije problem u opremi jer je ima dovoljno i kvalitetna je, nego u zakonodavstvu koje omogućava izgrednicima da nakon napada na sudu dobiju opomenu ili blagu prekršajnu kaznu, smatra ministar.

Posljednji događaji vezani uz nerede na stadionima, ali i mnogi drugi pokazuju da policajci nisu dovoljno zaštićeni. Nije problem u opremi jer je ima dovoljno i kvalitetna je, nego u zakonodavstvu koje omogućava izgrednicima da nakon napada na sudu dobiju opomenu ili blagu prekršajnu kaznu – rekao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

– Već ovaj tjedan naš prijedlog zakona o navijačima poslat ćemo u postupak. On predviđa znatno strože kazne za prekršitelje. Napadi neće biti tretirani u sferi prekršajne, nego kaznene odgovornosti. Posebno se to odnosi na recidiviste koji će nakon ponovljenog djela završavati na dužim zatvorskim kaznama – najavio je  Karamarko.

Govoreći o presudi u slučaju Dužnović, Karamarko je naglasio da život mladog policajca nitko ne može vratiti.

Komentara 25

BO
borc
23:50 16.05.2010.

Policija ce slobodno da bije narod,Kosorka preti odvjetniku da pazi što govori a upravo sada netko vjerovatno pljuje po totalitarnom Titu u komentarima ispod teksta o Jurcicevom predlogu da zagorci iskoriste Kumrovec i V.Trgovisce u turisticke svrhe.

DN
dnevnik
00:02 17.05.2010.

kako kaže stara narodna: \"tko bi gori, sad je doli\" samo polako, svi će doć na red, pa tako i ovaj (uplašenog mafijaškog lica) karamarko, pa naša jaca, ups sory.. jadre

XP
xpsp1a
22:25 16.05.2010.

ma bravo špijunčino, nemoj ni pomisliti kazniti gadove koji su tri sata držali ranjenog čovjeka na podu policijske stanice, živio tebi adz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije