Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOZNAT ŠIROJ JAVNOSTI

Tko je Saif Alketbi, novi vlasnik Fortenove iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Borna Filic/PIXSELL/Screenshot
02.11.2022.
u 22:59

Od kada je bio predstojnik ureda prijestolonasljednika Dubaija do danas, mediji UAE-a nisu ga spominjali a danas se pojavio kao veliki ulagač koji je preuzeo 43,4 posto udjela koje je u Fortenova Grupi držao Sberbank.

Tragom vijesti da je Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stekao 43,4 posto udjela u hrvatskoj kompaniji Fortenova Grupa, pokušali smo doznati tko je zapravo samozatajni Saif Alketbi.

Osim dva članka koje smo našli u medijima UAE-a, niti jedni drugi arapski medij ništa ne piše o njemu, što daje naslutiti da nije toliko važan i moćan u arapskom svijetu unatoč tome što je od 2009. do 2015.godine bio predstojnik ureda Njegovog Visočanstva, prijestolonasljednika Dubaija, šeika Hamdana bin Mohammeda bin Rashida Al Maktouma. Ono što smo uspjeli doznati o njemu u šturim tekstovima je to da je trenutno predsjednik Flatracea, savjetodavne tvrtke s globalnim iskustvom koja pomaže organizacijama u kretanju kroz složene regulatorne, financijske i upravljačke odluke kako bi povećale vrijednost. U cijelom tekstu sam sebe hvali te ističe kako je njegov san "vidjeti kako UAE postaju jedna od najrazvijenijih zemalja na svijetu, a Dubai jedna od najvažnijih globalnih destinacija."

Od kada je bio predstojnik ureda prijestolonasljednika Dubaija do danas, mediji UAE-a nisu ga spominjali a danas se pojavio kao veliki ulagač koji je preuzeo 43,4 posto udjela koje je u Fortenova Grupi držao Sberbank.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
06:31 03.11.2022.

fortenova hrvatska tvrtka ???? ovo je nebulza veca nego kada se rece hrvtska banka...fortenova je po nalogu vlade rh i svjetske ekonomistice nogometasice iz nk podravine postala lesinarska tvrtka...pa Hrvati u Hrvatskoj su vlasnici jos malo pa nicega...itd hrvatska je obicna neokolonija..itd itd.. zar energetski sektor nije u rukama ruskih milijardera ????? upravo preko mola...itd

Avatar nekakav
nekakav
11:46 03.11.2022.

provjerite na stranici fortenovagroup.nl/about tko i što je fortenova grupa, vlasnici, pa se nećete zamarati sa pridjevom hrvatski...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije