Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
To mogu samo maškare

Novi Vinodolski: Održan veliki međunarodni karneval

maškare (1)
Foto: Anton Ficko/VLM
1/7
04.07.2010.
u 14:42

Novi je pružio gostoprimstvo karnevalistima iz svih susjednih mjesta, ali i udaljenijih krajeva Hrvatske.

NOVI VINODOLSKI - Maškarani potres temeljito je prodrmao Novi Vinodolski u noći na nedjelju u sklopu 18. izdanja velikog međunarodnog karnevala koji je na ulice i trgove toga sjevernojadranskog turističkog mjesta u 47 karnevalskih skupina privukao gotovo 2.000 ljudi željnih zabave i samo zabave.

Promatralo ih je bar trostruko više turista s kojima su se nakon mimohoda Korzom hrvatskih branitelja maškare našle sjedinjene željom da se svi zajedno što bolje provedu u toploj ljetnoj noći.

Uobičajeno, Novi je pružio gostoprimstvo karnevalistima iz svih susjednih mjesta, ali i udaljenijih krajeva Hrvatske. Dobrano se potrudivši dovesti se do neprepoznatljivosti iza maski, donijeli su i poput kakvog snažnog zaraznog virusa prenijeli i na one koji nisu bili maskirani, duh Rija.

Izmiješali su se likovi iz povijesti, sadašnjosti i budućnosti s atraktivnim urođenicama i urođenicima, Indijankama i Indijancima, svemircima, vilama i vilenjacima. Nije moglo proći ni bez obveznih alegorijskih kola kojima su njihovi sudionici i bez vuvuzela u Novi donijeli i atmosferu svjetskog prvenstva u nogometu, a maškaranu čaroliju je kao i uvijek prekinuo dolazak zore. Nakon mnogima prekratke noći u kojoj gotovo ništa nije bilo zabranjeno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije